Laxpasta med krämig spenatsås

Laxpasta med krämig spenatsås

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Koka pastan, gärna al dente.


  2. Fräs purjolöken i lite olja tills den är mjuk och blank.
    Häll i grädde och mjölk, koka upp och red av (tänk på att pastan suger lite vätska så red inte för mycket).
    Riv ner det yttersta gula skalet ifrån en citron och saften ifrån två.
    Innan servering, tillsätt spenat och tärnad lax och låt sjuda några minuter.
    Smaka av med salt och peppar, eventuellt fisk- eller grönsaksfond.


  3. Tips: Byt ut hälften av spenaten emot hackad snabbspenat (Findus 3129) för att få en grönare pastasås.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    754,02 kcal
  • Energi (kJ)
    3152,33 kJ
  • Fett
    32,54 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,98 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,05 g
  • Mättade fettsyror
    10,16 g
  • Fibrer
    4,44 g
  • Järn
    1,60 mg
  • Kalcium
    131,30 mg
  • Kalium
    729,37 mg
  • Kolesterol
    33,44 mg
  • Kolhydrater
    77,42 g
  • Disackarider
    3,38 g
  • Monosackarider
    0,66 g
  • Sackaros
    0,32 g
  • Magnesium
    83,39 mg
  • Natrium
    27,97 mg
  • Niacin
    11,04 mg
  • Protein
    35,60 g
  • Riboflavin
    0,25 mg
  • Tiamin
    0,35 mg
  • Vatten
    89,42 g
  • Vitamin B12
    0,38 µg
  • Vitamin B6
    0,11 mg
  • Vitamin C
    14,82 mg
  • Vitamin D
    9,42 µg
  • Vitamin E
    1,52 mg
  • Zink
    1,73 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning