Pocherad laxfilé i jordärtskockssås med gulbetor

Pocherad laxfilé i jordärtskockssås med gulbetor

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Skala och koka potatisen.

  2. Koka upp fiskfond och det vita vinet. Tillsätt matlagningsgrädde och jordärtskockspurén efter 3-4 minuters kokning. Låt koka i ytterligare 10 minuter under omrörning med visp.

  3. Lägg kärnorna i en form och rosta i ugn 200°C ca 10 minuter eller tills dom fått lite färg.

  4. Lägg laxen och gulbetorna i ugnsfast form och pressa över citron, skvätt på lite vitt vin och droppa på lite olivolja, salta och peppra.

  5. Tillaga i ugn ca 15 minuter på 160°C.

  6. Servera. Lägg upp en laxfilé och gulbetor, lägg på potatis, häll över lite sås, droppa några droppar olivolja, strö över pumpakärnor och dill.

  7. Receptet är fritt från gluten.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    789,76 kcal
  • Energi (kJ)
    3304,27 kJ
  • Fett
    43,81 g
  • Enkelomättade fettsyror
    19,20 g
  • Fleromättade fettsyror
    9,38 g
  • Mättade fettsyror
    11,73 g
  • Fibrer
    10,63 g
  • Järn
    7,53 mg
  • Kalcium
    149,53 mg
  • Kalium
    2137,35 mg
  • Kolesterol
    148 mg
  • Kolhydrater
    49,95 g
  • Disackarider
    10,28 g
  • Monosackarider
    4,28 g
  • Sackaros
    8,18 g
  • Magnesium
    173,71 mg
  • Natrium
    159,74 mg
  • Niacin
    15,53 mg
  • Protein
    43,24 g
  • Riboflavin
    0,40 mg
  • Tiamin
    0,62 mg
  • Vatten
    448,35 g
  • Vitamin B12
    11,42 µg
  • Vitamin B6
    2,25 mg
  • Vitamin C
    51,01 mg
  • Vitamin D
    22,52 µg
  • Vitamin E
    7,54 mg
  • Zink
    2,53 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning