
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Soyamajonnäs
- Äggulor2 st
- Wasabi
- Vittvinsvinäger3 tsk
- Rapsolja5 dl
- Honung2 tsk
- Soya30 g
- Crudite
- Fänkål2 st
- Rättika0,50 st
- Gurka0,50 st
- Olivolja2 msk
- Sesamolja0,50 msk
- Citron0,50 st
- Koriander, färsk20 g
- 1,20 kg
- salt och peppar
- Rostade sesamfrön1 dl
- Jasminris (Klimat)1 kg
TILLAGNING
Soyamajonnäs
Blanda äggula med wasabi och vitvinsvinäger. Tillsätt oljan under vispning, först droppvis sedan i en fin stråle. Rör ner soja och honung.
Crudite
Hyvla fänkål tunt på mandolin. Hyvla även gurkan och rättikan tunnt på mandolin och strimla tunt till julianne. Blanda med olivolja, citron, sesamolja och hackad eller plockad koriander.
Sesamlax
Salta och peppra laxen, vänd den sedan i rostade sesamfrö. Lägg på bleck och tillaga i ugn 180°C i ca 15 minuter eller stek i olja.
Servera med ris.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)1079,02 kcal
- Energi (kJ)4514,61 kJ
- Fett68,25 g
- Enkelomättade fettsyror37,77 g
- Fleromättade fettsyror18,81 g
- Mättade fettsyror7,65 g
- Fibrer2,68 g
- Järn3,60 mg
- Kalcium136,95 mg
- Kalium751,16 mg
- Kolesterol119,71 mg
- Kolhydrater82,48 g
- Disackarider0,67 g
- Monosackarider2,89 g
- Sackaros0,62 g
- Magnesium74,95 mg
- Natrium253,09 mg
- Niacin8,41 mg
- Protein33,31 g
- Riboflavin0,27 mg
- Tiamin0,50 mg
- Vatten173,04 g
- Vitamin B127,58 µg
- Vitamin B62,06 mg
- Vitamin C21,38 mg
- Vitamin D15,14 µg
- Vitamin E14,69 mg
- Zink3,06 mg