Sesambakad lax med soyamajonnäs och crudité

Sesambakad lax med soyamajonnäs och crudite

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Soyamajonnäs
  • Äggulor
    2 st
  • Wasabi
  • Vittvinsvinäger
    3 tsk
  • Rapsolja
    5 dl
  • Honung
    2 tsk
  • Soya
    30 g
  • Crudite
  • Fänkål
    2 st
  • Rättika
    0,50 st
  • Gurka
    0,50 st
  • Olivolja
    2 msk
  • Sesamolja
    0,50 msk
  • Citron
    0,50 st
  • Koriander, färsk
    20 g
  • salt och peppar
  • Rostade sesamfrön
    1 dl
  • Jasminris (Klimat)
    1 kg

TILLAGNING

  1. Soyamajonnäs

  2. Blanda äggula med wasabi och vitvinsvinäger. Tillsätt oljan under vispning, först droppvis sedan i en fin stråle. Rör ner soja och honung.

  3. Crudite

  4. Hyvla fänkål tunt på mandolin. Hyvla även gurkan och rättikan tunnt på mandolin och strimla tunt till julianne. Blanda med olivolja, citron, sesamolja och hackad eller plockad koriander.

  5. Sesamlax

  6. Salta och peppra laxen, vänd den sedan i rostade sesamfrö. Lägg på bleck och tillaga i ugn 180°C i ca 15 minuter eller stek i olja.

  7. Servera med ris.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    1079,02 kcal
  • Energi (kJ)
    4514,61 kJ
  • Fett
    68,25 g
  • Enkelomättade fettsyror
    37,77 g
  • Fleromättade fettsyror
    18,81 g
  • Mättade fettsyror
    7,65 g
  • Fibrer
    2,68 g
  • Järn
    3,60 mg
  • Kalcium
    136,95 mg
  • Kalium
    751,16 mg
  • Kolesterol
    119,71 mg
  • Kolhydrater
    82,48 g
  • Disackarider
    0,67 g
  • Monosackarider
    2,89 g
  • Sackaros
    0,62 g
  • Magnesium
    74,95 mg
  • Natrium
    253,09 mg
  • Niacin
    8,41 mg
  • Protein
    33,31 g
  • Riboflavin
    0,27 mg
  • Tiamin
    0,50 mg
  • Vatten
    173,04 g
  • Vitamin B12
    7,58 µg
  • Vitamin B6
    2,06 mg
  • Vitamin C
    21,38 mg
  • Vitamin D
    15,14 µg
  • Vitamin E
    14,69 mg
  • Zink
    3,06 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet