
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Bulgur7 kg
- Sambal Oelek70 g
- Socker300 g
- Mynta och dillsallad:
- Soja, japansk5 dl
- Mynta, hackad300 g
- Lök röd600 g
- Limesaft150 g
- Vitvinsvinäger450 g
- Soja, japansk450 g
- Dill300 g
- Strimlad vitkål2,50 kg
- Strimlad morot2,50 kg
- Sojamajonnäs:
- Soja, japansk300 g
- Majonnäs2 liter
- Sesamfrö100 g
TILLAGNING
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Lägg laxen i G-N bleck och ringla över soja. Sätt i ugn 165°C ca 15 minuter till rätt innertemperatur.
Blanda sambal oelek med socker, soja, vitvinsvinäger, limesaft. Blanda dressingen med rödlök, morot och vitkål. Hacka mynta och blanda i med dill. Lägg upp.
Blanda majonnäs med soja och servera till med kokt bulgur. Strö på sesamfrö.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)463,59 kcal
- Energi (kJ)1939,50 kJ
- Fett30,44 g
- Enkelomättade fettsyror9,11 g
- Fleromättade fettsyror13,87 g
- Mättade fettsyror4,63 g
- Fibrer2,89 g
- Järn2,09 mg
- Kalcium74,11 mg
- Kalium653,89 mg
- Kolesterol106,80 mg
- Kolhydrater20,25 g
- Disackarider4,68 g
- Monosackarider2,45 g
- Sackaros4,68 g
- Magnesium74,42 mg
- Natrium1104,08 mg
- Niacin8,65 mg
- Protein26,21 g
- Riboflavin0,18 mg
- Tiamin0,35 mg
- Vatten207,08 g
- Vitamin B127,63 µg
- Vitamin B61,36 mg
- Vitamin C15,97 mg
- Vitamin D15 µg
- Vitamin E2,74 mg
- Zink1,12 mg