Ugnsbakad sojalax med mynta och dillsallad

Ugnsbakad sojalax med mynta och dillsallad

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Bulgur
    7 kg
  • Sambal Oelek
    70 g
  • Socker
    300 g
  • Mynta och dillsallad:
  • Soja, japansk
    5 dl
  • Mynta, hackad
    300 g
  • Lök röd
    600 g
  • Limesaft
    150 g
  • Vitvinsvinäger
    450 g
  • Soja, japansk
    450 g
  • Dill
    300 g
  • Strimlad vitkål
    2,50 kg
  • Strimlad morot
    2,50 kg
  • Sojamajonnäs:
  • Soja, japansk
    300 g
  • Majonnäs
    2 liter
  • Sesamfrö
    100 g

TILLAGNING

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Lägg laxen i G-N bleck och ringla över soja. Sätt i ugn 165°C ca 15 minuter till rätt innertemperatur.

  2. Blanda sambal oelek med socker, soja, vitvinsvinäger, limesaft. Blanda dressingen med rödlök, morot och vitkål. Hacka mynta och blanda i med dill. Lägg upp.

  3. Blanda majonnäs med soja och servera till med kokt bulgur. Strö på sesamfrö.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    463,59 kcal
  • Energi (kJ)
    1939,50 kJ
  • Fett
    30,44 g
  • Enkelomättade fettsyror
    9,11 g
  • Fleromättade fettsyror
    13,87 g
  • Mättade fettsyror
    4,63 g
  • Fibrer
    2,89 g
  • Järn
    2,09 mg
  • Kalcium
    74,11 mg
  • Kalium
    653,89 mg
  • Kolesterol
    106,80 mg
  • Kolhydrater
    20,25 g
  • Disackarider
    4,68 g
  • Monosackarider
    2,45 g
  • Sackaros
    4,68 g
  • Magnesium
    74,42 mg
  • Natrium
    1104,08 mg
  • Niacin
    8,65 mg
  • Protein
    26,21 g
  • Riboflavin
    0,18 mg
  • Tiamin
    0,35 mg
  • Vatten
    207,08 g
  • Vitamin B12
    7,63 µg
  • Vitamin B6
    1,36 mg
  • Vitamin C
    15,97 mg
  • Vitamin D
    15 µg
  • Vitamin E
    2,74 mg
  • Zink
    1,12 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet