
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 1,25 kg
- Olivolja
- Pumpafrön1,50 dl
- Ruccolasallad50 g
- Grönkål, färsk50 g
- Salt
- Ädelostkräm
- Kesella250 g
- Ädelost200 g
TILLAGNING
1. Sätt ugnen på 180°C.
2. Lägg gulbetorna på ett G-N bleck.
3. Ringla på olivolja samt salta och peppra. Sätt i ugn i cirka 20 minuter.
4. Vänd ner ruccola och grönkål strax innan servering.
5. Rosta pumpakärnorna i en torr varm stekpanna tills de får färg.
Ädelostkräm
1. Riv osten och blanda med kesella. Rör till en jämn kräm.
2. Lägg upp gulbetssalladen och klicka på ädelostkrämen.
3. Strö över de rostade pumpakärnorna.
Tips!
Det går också bra att göra ädelostkrämen på kvarg.
Bakade gulbetor med ädelostkräm, den perfekta rätten att servera på buffén. Detta tillbehör passar såväl till påskbuffén som till julbuffén och går att laga till många gäster.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)227,42 kcal
- Energi (kJ)951,39 kJ
- Fett12,86 g
- Enkelomättade fettsyror3,55 g
- Fleromättade fettsyror2,10 g
- Mättade fettsyror6,38 g
- Fibrer4,04 g
- Järn1,90 mg
- Kalcium145,46 mg
- Kalium516,79 mg
- Kolesterol27,20 mg
- Kolhydrater14,64 g
- Disackarider12,64 g
- Monosackarider0,12 g
- Sackaros11,90 g
- Magnesium76,20 mg
- Natrium239,32 mg
- Niacin0,76 mg
- Protein11,43 g
- Riboflavin0,20 mg
- Tiamin0,05 mg
- Vatten143,19 g
- Vitamin B120,42 µg
- Vitamin B60,15 mg
- Vitamin C8,57 mg
- Vitamin D0,04 µg
- Vitamin E2,61 mg
- Zink2,07 mg