Bakade gulbetor med ädelostkräm

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Olivolja
     g
  • Pumpafrön
    1,50 dl
  • Ruccolasallad
    50 g
  • Grönkål, färsk
    50 g
  • Salt
     g
  • Ädelostkräm
  • Ädelost
    200 g
  • Kesella
    250 g

TILLAGNING

  1. Sätt ugnen på 180°C.

  2. Lägg gulbetorna på ett G-N bleck. Ringla på olivolja. Salta och peppra. Sätt i ugn ca 20 mnuter. Vänd ner ruccola och grönkål strax innan servering.

  3. Rosta pumpakärnorna i en torr varm stekpanna tills de får färg.

  4. Ädelostkräm

  5. Riv osten och blanda med kvarg, rör till en jämn kräm.

  6. Lägg upp gulbetssalladen och klicka på ädelostkrämen och strö över de rostade pumpakärnorna.

Näringsvärde per portion

  • Energi (kcal)
    227,42 kcal
  • Energi (kJ)
    951,39 kJ
  • Fett
    12,86 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,55 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,10 g
  • Mättade fettsyror
    6,38 g
  • Fibrer
    4,04 g
  • Järn
    1,90 mg
  • Kalcium
    145,46 mg
  • Kalium
    516,79 mg
  • Kolesterol
    27,20 mg
  • Kolhydrater
    14,64 g
  • Disackarider
    12,64 g
  • Monosackarider
    0,12 g
  • Sackaros
    11,90 g
  • Magnesium
    76,20 mg
  • Natrium
    239,32 mg
  • Niacin
    0,76 mg
  • Protein
    11,43 g
  • Riboflavin
    0,20 mg
  • Tiamin
    0,05 mg
  • Vatten
    143,19 g
  • Vitamin B12
    0,42 µg
  • Vitamin B6
    0,15 mg
  • Vitamin C
    8,57 mg
  • Vitamin D
    0,04 µg
  • Vitamin E
    2,61 mg
  • Zink
    2,07 mg

Energifördelning

Alla näringsvärden

Produkter som inkluderas i receptet