Bakade gulbetor med ädelostkräm

Bakade gulbetor med ädelostkräm

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Olivolja
  • Pumpafrön
    1,50 dl
  • Ruccolasallad
    50 g
  • Grönkål, färsk
    50 g
  • Salt
  • Ädelostkräm
  • Kesella
    250 g
  • Ädelost
    200 g

TILLAGNING

  1. 1. Sätt ugnen på 180°C.

  2. 2. Lägg gulbetorna på ett G-N bleck.

  3. 3. Ringla på olivolja samt salta och peppra. Sätt i ugn i cirka 20 minuter.

  4. 4. Vänd ner ruccola och grönkål strax innan servering.

  5. 5. Rosta pumpakärnorna i en torr varm stekpanna tills de får färg.

  6. Ädelostkräm

  7. 1. Riv osten och blanda med kesella. Rör till en jämn kräm.

  8. 2. Lägg upp gulbetssalladen och klicka på ädelostkrämen.

  9. 3. Strö över de rostade pumpakärnorna.

  10. Tips!

  11. Det går också bra att göra ädelostkrämen på kvarg.

  12. Bakade gulbetor med ädelostkräm, den perfekta rätten att servera på buffén. Detta tillbehör passar såväl till påskbuffén som till julbuffén och går att laga till många gäster.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    227,42 kcal
  • Energi (kJ)
    951,39 kJ
  • Fett
    12,86 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,55 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,10 g
  • Mättade fettsyror
    6,38 g
  • Fibrer
    4,04 g
  • Järn
    1,90 mg
  • Kalcium
    145,46 mg
  • Kalium
    516,79 mg
  • Kolesterol
    27,20 mg
  • Kolhydrater
    14,64 g
  • Disackarider
    12,64 g
  • Monosackarider
    0,12 g
  • Sackaros
    11,90 g
  • Magnesium
    76,20 mg
  • Natrium
    239,32 mg
  • Niacin
    0,76 mg
  • Protein
    11,43 g
  • Riboflavin
    0,20 mg
  • Tiamin
    0,05 mg
  • Vatten
    143,19 g
  • Vitamin B12
    0,42 µg
  • Vitamin B6
    0,15 mg
  • Vitamin C
    8,57 mg
  • Vitamin D
    0,04 µg
  • Vitamin E
    2,61 mg
  • Zink
    2,07 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet