Burgare med Pease- och nötfärs med cheddar och klassiska tillbehör

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Nötfärs
    500 g
  • Rapsolja
    3 msk
  • Hamburgerbröd
    700 g
  • Majonnäs
    5 dl
  • Romansallad
    250 g
  • Gul lök
    2 st
  • Tomater
    5 st
  • Cheddarost, skivor
    150 g
  • Senap
    50 g
  • Ketchup
    50 g
  • Inlagd gurka
    200 g
  • Isbergssallad
    200 g
  • Salt och peppar

TILLAGNING

  1. 1.  Blanda Pease färs och nötfärs med lite salt och svartpeppar. Fördela färsen jämnt till antalet portioner, forma till bollar och platta sedan ut till burgare. Stek sedan i en stekpanna med rapsolja på hög värme till att de blivit genomstekta och fått en fin brun yta.

  2. 2.  Skiva tomater och gul lök.

  3. 3.  Montera burgaren med bröd, majonnäs, tomat, salladsblad, 50/50-burgare, cheddarost, ketchup, senap, lök och avsluta med ett bröd på toppen.

    Tips!
    För extra krisp och smak, servera gärna burgaren med krispiga friterade lökringar som tillbehör eller som en del av burgaren.

    Det här är vad vi kallar klimatsmart nybörjarburgare. Kanske är du en köttälskare men vill testa att servera mer klimatsmarta alternativ, då är denna 50/50-burgaren en bra start. Hälften nötfärs och hälften vegansk Pease färs.

Näringsvärde per portion

  • Energi (kcal)
    865,08 kcal
  • Energi (kJ)
    3623,44 kJ
  • Fett
    58,07 g
  • Enkelomättade fettsyror
    14,45 g
  • Fleromättade fettsyror
    26,05 g
  • Mättade fettsyror
    10,39 g
  • Fibrer
    5,49 g
  • Järn
    2,18 mg
  • Kalcium
    193,41 mg
  • Kalium
    555,95 mg
  • Kolesterol
    100,52 mg
  • Kolhydrater
    45,99 g
  • Disackarider
    4,47 g
  • Monosackarider
    7,55 g
  • Sackaros
    3,21 g
  • Magnesium
    52,10 mg
  • Natrium
    621,24 mg
  • Niacin
    4,43 mg
  • Protein
    37,89 g
  • Riboflavin
    0,28 mg
  • Tiamin
    0,24 mg
  • Vatten
    190,36 g
  • Vitamin B12
    1,56 µg
  • Vitamin B6
    0,42 mg
  • Vitamin C
    9,97 mg
  • Vitamin D
    0,29 µg
  • Vitamin E
    4,97 mg
  • Zink
    3,88 mg

Energifördelning

Alla näringsvärden

Produkter som inkluderas i receptet