Chili con carne på ekologisk köttfärssås

Chili con carne på ekologisk köttfärssås

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Ekologisk köttfärssås FINDUS 87169
    1400 g
  • Blandade bönor
    1200 g
  • spiskummin
    5 g
  • Mörk choklad
    10 g
  • Rapsolja
    20 g
  • Bulgur, kokt
    1200 g
  • Grönsaksbuljong
  • Örtkryddor Provencal Findus 3218
    10 g
  • Salt

TILLAGNING

  1. Fräs upp chilin i lite olja. Tillsätt köttfärssåsen och bönor och låt koka i ca 10 min. Smaka av med spiskummin, riven mörk choklad, salt och eventuellt mer chili.

    Bulgur:
    Koka bulgurn enligt mängdanvisning på förpackningen. Använd grönsaksbuljong i vattnet för mer smak. Blanda till sist ner örterna.

    Servera med sallad och bröd, samt strössla hackad färsk koriander över.

  2.  

  3. Tips. För ett helt ekologiskt recept byta ut övriga ingredienser till ekologiska motsvarigheter.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    728,33 kcal
  • Energi (kJ)
    3062,19 kJ
  • Fett
    13,09 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,44 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,22 g
  • Mättade fettsyror
    3,94 g
  • Fibrer
    10,42 g
  • Järn
    4,60 mg
  • Kalcium
    70,80 mg
  • Kalium
    853,13 mg
  • Kolesterol
    0,04 mg
  • Kolhydrater
    117,16 g
  • Disackarider
    0,95 g
  • Monosackarider
    0,09 g
  • Sackaros
    0,95 g
  • Magnesium
    219,51 mg
  • Natrium
    21,35 mg
  • Niacin
    9,94 mg
  • Protein
    29,94 g
  • Riboflavin
    0,23 mg
  • Tiamin
    0,32 mg
  • Vatten
    12,56 g
  • Vitamin B6
    0,41 mg
  • Vitamin C
    11,80 mg
  • Vitamin D
    0,28 µg
  • Vitamin E
    0,14 mg
  • Zink
    3,74 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet