Falafelburgare i pitabröd med ananas

Falafelburgare i pitabröd med ananas

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Pitabröd, stora
    800 g
  • Ananas, skivor
    300 g
  • Tomater
    2 st
  • Koriander, färsk
    120 g
  • Babyspenat, färsk
    70 g
  • Rödlök
    2 st
  • Majonnäs
    1,25 dl
  • Gräddfil
    1,25 dl
  • Olivolja
    2,50 tsk
  • Salt och peppar

TILLAGNING

  1. 1.  Blanda gräddfil, majonnäs och olivolja med 1 msk finhackad koriander. Smaka av med salt och peppar.

  2. 2.  Bryn falafelburgare enligt anvisning på förpackning och rosta pitabröden.

  3. 3.  Montera falafelburgaren i pitabröden med babyspenat, tomat, ananas, rödlök och korianderdressing. Toppa med en kvist koriander.

    Tips!
    Lägg till en lagrad ostskiva i burgaren, för extra smaksättning.

    Denna falafelburgare á la Hawaii i pitabröd är ett nytänkande koncept att servera burgare på. Häng med i trenden och sätt falafeln på burgarmenyn – om det så är på den trendiga restaurangen, i gatuköket eller i skolmatsalen tror vi att det här kan bli en succé.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    564,89 kcal
  • Energi (kJ)
    2363,49 kJ
  • Fett
    25,32 g
  • Enkelomättade fettsyror
    8,28 g
  • Fleromättade fettsyror
    8,96 g
  • Mättade fettsyror
    3,96 g
  • Fibrer
    10,41 g
  • Järn
    3,35 mg
  • Kalcium
    142,14 mg
  • Kalium
    548,24 mg
  • Kolesterol
    18,64 mg
  • Kolhydrater
    64,72 g
  • Disackarider
    5,89 g
  • Monosackarider
    3,69 g
  • Sackaros
    3,37 g
  • Magnesium
    77,60 mg
  • Natrium
    819,51 mg
  • Niacin
    2,64 mg
  • Protein
    14,31 g
  • Riboflavin
    0,19 mg
  • Tiamin
    0,38 mg
  • Vatten
    142,23 g
  • Vitamin B12
    0,26 µg
  • Vitamin B6
    0,48 mg
  • Vitamin C
    12,99 mg
  • Vitamin D
    0,01 µg
  • Vitamin E
    3,76 mg
  • Zink
    1,67 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet