Mini falafel i pitabröd med mild dressing

Mini Falafel i pitabröd med dressing

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Pitabröd
    700 g
  • Salladsmix
    400 g
  • Tomat
    150 g
  • Rödlök
    200 g
  • Gurka
    100 g
  • Turkisk yoghurt
    1,50 dl
  • Majonnäs
    0,50 dl
  • Lökpulver
    2 g
  • Salt
    4 g
  • Peppar
    4 g

TILLAGNING

  1. 1. Tillaga Mini Falafel enligt anvisningar på förpackning.

  2. 2. Skölj mixsallad, tomat och gurka.

  3. 3. Skiva gurka, tomat och rödlök i tunna skivor.

  4. 4. Värm pitabröd i ugn enligt anvisning.

  5. 5. Fyll brödet med falafel, sallad, gurka, tomat, rödlök. Avsluta med dressing på toppen.

    Falafeldressing

  6. 1. Blanda yoghurt, majonnäs, lökpulver, salt och peppar.

  7. 2. Häll över i en dressingflaska.

    Tips!
    Servera med dina favoritgrönsaker. 

    Findus Mini Falafel som både är vegansk och går att äta direkt när de är tinade. Hur bra? Byt ut den turkiska yoghurten och majonnäsen till veganska alternativ för en vegansk rätt.

Näringsvärde per portion (400 g)

    Alla näringsvärden

    Energifördelning

    Produkter som inkluderas i receptet