
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Skogschampinjoner300 g
- Linser150 g
- Tomat150 g
- Romanasallad100 g
- Ruccolasallad150 g
- Parmesanost70 g
- Briochebröd600 g
- Grillad paprikamajonnäs:
- Majonnäs4 dl
- Paprika125 g
- Sambal oelek1,50 tsk
- Salt och peppar
TILLAGNING
1. Skiva och stek champinjoner och landa ner linserna. Salta och peppra efter smak.
2. Tillaga Pease burgar enligt anvisningarna på förpackning.
3. Skiva tomater och sallad.
4. Montera Pease burgaren med stekta champinjoner, linser och sallad. Hyvla parmesan och tillsätt grillad paprika majonnäs.
Grillad paprikamajonnäs:
1. Mixa majonnäs med grillad paprika.
2. Smaksätt med Sambal oelek. Salta och peppra efter smak.
Tips!
Sätt i ett grillspett för att hålla burgaren och alla ingridienser på plats.
En lakto-ovo-vegetariska Pease burgaren med en riktigt het majonnäs. En riktig favorit i sportsbaren!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)719,74 kcal
- Energi (kJ)3011,79 kJ
- Fett39,46 g
- Enkelomättade fettsyror8,54 g
- Fleromättade fettsyror23,52 g
- Mättade fettsyror5,92 g
- Fibrer14,89 g
- Järn2,43 mg
- Kalcium205,09 mg
- Kalium581,01 mg
- Kolesterol51,59 mg
- Kolhydrater46,04 g
- Disackarider2,28 g
- Monosackarider5,41 g
- Sackaros0,93 g
- Magnesium106,42 mg
- Natrium1068,77 mg
- Niacin3,52 mg
- Protein38,22 g
- Riboflavin0,90 mg
- Tiamin2,60 mg
- Vatten259,36 g
- Vitamin B121,19 µg
- Vitamin B60,42 mg
- Vitamin C22,60 mg
- Vitamin D0,24 µg
- Vitamin E2,86 mg
- Zink17,29 mg