Pease burgare med skogschampinjoner

Pease burgare med skogschampinjoner

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Skogschampinjoner
    300 g
  • Linser
    150 g
  • Tomat
    150 g
  • Romanasallad
    100 g
  • Ruccolasallad
    150 g
  • Parmesanost
    70 g
  • Briochebröd
    600 g
  • Grillad paprikamajonnäs:
  • Majonnäs
    4 dl
  • Paprika
    125 g
  • Sambal oelek
    1,50 tsk
  • Salt och peppar

TILLAGNING

  1. 1.  Skiva och stek champinjoner och landa ner linserna. Salta och peppra efter smak.

  2. 2.  Tillaga Pease burgar enligt anvisningarna på förpackning.

  3. 3.  Skiva tomater och sallad.

  4. 4.  Montera Pease burgaren med stekta champinjoner, linser och sallad. Hyvla parmesan och tillsätt grillad paprika majonnäs.

  5. Grillad paprikamajonnäs:

  6. 1.  Mixa majonnäs med grillad paprika.

  7. 2. Smaksätt med Sambal oelek. Salta och peppra efter smak.

    Tips!
    Sätt i ett grillspett för att hålla burgaren och alla ingridienser på plats.

    En lakto-ovo-vegetariska Pease burgaren med en riktigt het majonnäs. En riktig favorit i sportsbaren!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    719,74 kcal
  • Energi (kJ)
    3011,79 kJ
  • Fett
    39,46 g
  • Enkelomättade fettsyror
    8,54 g
  • Fleromättade fettsyror
    23,52 g
  • Mättade fettsyror
    5,92 g
  • Fibrer
    14,89 g
  • Järn
    2,43 mg
  • Kalcium
    205,09 mg
  • Kalium
    581,01 mg
  • Kolesterol
    51,59 mg
  • Kolhydrater
    46,04 g
  • Disackarider
    2,28 g
  • Monosackarider
    5,41 g
  • Sackaros
    0,93 g
  • Magnesium
    106,42 mg
  • Natrium
    1068,77 mg
  • Niacin
    3,52 mg
  • Protein
    38,22 g
  • Riboflavin
    0,90 mg
  • Tiamin
    2,60 mg
  • Vatten
    259,36 g
  • Vitamin B12
    1,19 µg
  • Vitamin B6
    0,42 mg
  • Vitamin C
    22,60 mg
  • Vitamin D
    0,24 µg
  • Vitamin E
    2,86 mg
  • Zink
    17,29 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet