
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Soppa
- Schalottenlök100 g
- Smör25 g
- Vitt vin2 dl
- Grädde5 hg
- Grönsaksbuljong, färdig5 dl
- Salt & Vitpeppar
- Köksmästargrönt
- Smör100 g
- Salt & svartpeppar
- Fisken
- Sesamfrö svarta200 g
TILLAGNING
Soppa
Finhacka löken. Sautera i smör tills den är mjuk. Tillsätt vinet och låt koka upp. Tillsätt övriga ingredienser och låt soppan koka upp igen. Sjud i ca 10 min. Smaka av med salt och vitpeppar. Red av med maizena till önskad tjocklek. Mixa soppan slät vid servering.Köksmästargrönt
Fräs köksmästarblandningen i rikligt med smör, smaka av med salt och peppar. Alternativt värm i ugnen och vänd runt med smör.Fisken
Panera ena sidan av laxtailen i svarta sesamfrö, stek lätt i smör eller olja med sesamsidan nedåt.Servera i djupa tallrikar och slå på skockasoppan sist.
Tips! Droppa över lite god olivolja vid servering. Krutonger och salladsgrönt är både fina och goda tillbehör.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)850,90 kcal
- Energi (kJ)3531,39 kJ
- Fett65,31 g
- Enkelomättade fettsyror9,92 g
- Fleromättade fettsyror3,31 g
- Mättade fettsyror19,88 g
- Fibrer5,79 g
- Järn1,07 mg
- Kalcium78,90 mg
- Kalium1016 mg
- Kolhydrater16,91 g
- Disackarider0,19 g
- Monosackarider0,34 g
- Sackaros0,19 g
- Magnesium62,99 mg
- Natrium121,20 mg
- Niacin19,68 mg
- Protein43,68 g
- Riboflavin0,23 mg
- Tiamin0,49 mg
- Vatten75,87 g
- Vitamin B120,15 µg
- Vitamin B60,02 mg
- Vitamin C12,28 mg
- Vitamin D17,80 µg
- Vitamin E0,01 mg
- Zink1,11 mg