Jordärtskockssoppa med lax och köksmästargrönt

Jordärtskockssoppa med lax och köksmästargrönt

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Soppa
    Finhacka löken. Sautera i smör tills den är mjuk. Tillsätt vinet och låt koka upp. Tillsätt övriga ingredienser och låt soppan koka upp igen. Sjud i ca 10 min. Smaka av med salt och vitpeppar. Red av med maizena till önskad tjocklek. Mixa soppan slät vid servering.

  2. Köksmästargrönt
    Fräs köksmästarblandningen i rikligt med smör, smaka av med salt och peppar. Alternativt värm i ugnen och vänd runt med smör.

  3. Fisken
    Panera ena sidan av laxtailen i svarta sesamfrö, stek lätt i smör eller olja med sesamsidan nedåt.

  4. Servera i djupa tallrikar och slå på skockasoppan sist.

  5. Tips! Droppa över lite god olivolja vid servering. Krutonger och salladsgrönt är både fina och goda tillbehör.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    850,90 kcal
  • Energi (kJ)
    3531,39 kJ
  • Fett
    65,31 g
  • Enkelomättade fettsyror
    9,92 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,31 g
  • Mättade fettsyror
    19,88 g
  • Fibrer
    5,79 g
  • Järn
    1,07 mg
  • Kalcium
    78,90 mg
  • Kalium
    1016 mg
  • Kolhydrater
    16,91 g
  • Disackarider
    0,19 g
  • Monosackarider
    0,34 g
  • Sackaros
    0,19 g
  • Magnesium
    62,99 mg
  • Natrium
    121,20 mg
  • Niacin
    19,68 mg
  • Protein
    43,68 g
  • Riboflavin
    0,23 mg
  • Tiamin
    0,49 mg
  • Vatten
    75,87 g
  • Vitamin B12
    0,15 µg
  • Vitamin B6
    0,02 mg
  • Vitamin C
    12,28 mg
  • Vitamin D
    17,80 µg
  • Vitamin E
    0,01 mg
  • Zink
    1,11 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning