Jordgubbssoppa med vattenmelon & myntacréme
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Jordgubbssoppa
- Socker1 dl
- Vatten3,75 dl
- Vaniljsocker2 tsk
- Potatismjöl + lite vatten1 msk
- Myntacremé
- Färskost, naturell100 g
- Berikning majsvälling FINDUS 9601389750 g
- Citronsaft0,50 st
- Mynta, färsk5 g
- Lite socker efter smak
- Späd ev. med lite vatten
- Vattenmelon300 g
TILLAGNING
Jordgubbssoppa
1. Koka upp Jordgubbspuré, socker, vatten och vaniljsocker. Red av med potatismjöl utblandat i lite vatten. Låt svalna.2. Dela vattenmelonen i kuber och lägg i soppan. Servera med en klick myntacrème.
Myntacrème
1. Rör ut färskosten med Berikning Majsvälling, citronsaft och eventuellt lite vatten. Tillsätt citron och hackad mynta.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan. Ersätt färsk mynta med torkad finmald mynta. Uteslut melonbitar.
Gelékonsistens: Se ovan. Förtjocka soppan med Thick & Easy™, Findus 22360. Uteslut melonbitar. Servera med myntacrème. Ersätt färsk mynta med torkad finmald mynta.
Flytande konsistens: Jordgubbssoppa (se MRS). Servera med myntacrème. Ersätt färsk mynta med torkad finmald mynta.
MRS= Mätt Rätt & SlättTIPS!
Dekorera med mynta.
En smakfull och god jordgubbssoppa som toppas med en härlig myntacremé. Myntacremén är berikad och ger extra tillskott av energi och protein.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)114,65 kcal
- Energi (kJ)479,67 kJ
- Fett3,63 g
- Enkelomättade fettsyror0,92 g
- Fleromättade fettsyror0,33 g
- Mättade fettsyror2,14 g
- Fiber1,12 g
- Järn0,64 mg
- Kalcium55,12 mg
- Kalium193,85 mg
- Kolesterol8,49 mg
- Kolhydrat17,77 g
- Disackarider11,25 g
- Monosackarider3,39 g
- Sackaros9,78 g
- Magnesium11,01 mg
- Natrium53,52 mg
- Niacin0,50 mg
- Protein2,01 g
- Riboflavin0,07 mg
- Tiamin0,05 mg
- Vatten103,82 g
- Vitamin B120,06 µg
- Vitamin B60,10 mg
- Vitamin C38,43 mg
- Vitamin D0,59 µg
- Vitamin E0,99 mg
- Zink0,30 mg