Fisk
Ingredienser
Välj antal portioner
- Bacon- och rödlöksmos
- Höstpotatis rå25 kg
- Mellanmjölk6 l
- Rödlök, hackad25 kg
- Bacon, strimlat, stekt3 kg
- 200 g
Tillagning
Tillaga fisken.
Konvektionsugn, 200°C, 25 - 30 min
Kombiugn, kombiläge, 175°C, 25 - 30 min
Skala och skär potatisen i mindre bitar, koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ånga av.
Stek bacon och lök, utan extra matfett.
Mosa potatisen med en elvisp. Tillsätt mjölken. Vispa till ett luftigt mos. Blanda i bacon, lök och hälften av persiljan. Krydda med salt.
Tillaga grönsakerna. I gryta: Häll grönsakerna i kokande saltat vatten.
Låt sjuda 3 - 4 minuter.
I kombiugn: Häll grönsakerna i perforerade GN1/1 65 mm.
Koka på kokläge 100° C 2 - 3 minuter.
Servera fisken med mos och grönsaker. Strö över resten av persiljan.
Näring per portion (per 100g)
Energifördelning
© Findus 2015
Fiskrecept för restaurang och storkök
Findus kockar har kreerat fantastiskt goda fiskrecept anpassade för stora serveringar. Några favoriter är BBQ-lax, panerad fiskburgare, fisktacos och fish'n chips.