Couscouspytt med falafel, raitasås och svarta oliver

Couscous pytt med falafel, Raitasås och svarta oliver

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Värm falafeln i konvektionsugn i 225°C i 12-15 min.
    Couscouspytten värmes i konvektionsugn i 175°C i 25-30 min.
    Kärna ur gurkan och riv ner den, finhacka myntan och blanda ingredienserna med yoghurten. Smaka av med salt och svartpeppar.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    540,59 kcal
  • Energi (kJ)
    2261,81 kJ
  • Fett
    16,30 g
  • Enkelomättade fettsyror
    6,31 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,11 g
  • Mättade fettsyror
    3,74 g
  • Fibrer
    13,16 g
  • Järn
    3,31 mg
  • Kalcium
    222,20 mg
  • Kalium
    787 mg
  • Kolesterol
    8,16 mg
  • Kolhydrater
    73,16 g
  • Disackarider
    6,75 g
  • Monosackarider
    5,46 g
  • Sackaros
    4,26 g
  • Magnesium
    74,88 mg
  • Natrium
    674,90 mg
  • Niacin
    3,09 mg
  • Protein
    18,21 g
  • Riboflavin
    0,23 mg
  • Tiamin
    0,37 mg
  • Vatten
    365,01 g
  • Vitamin B12
    0,19 µg
  • Vitamin B6
    0,59 mg
  • Vitamin C
    9,90 mg
  • Vitamin D
    0,02 µg
  • Vitamin E
    3,09 mg
  • Zink
    2,02 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet