Italiensk vegetarisk lasagne med Veggie färs

Italiensk vegetarisk lasagne med Veggie färs

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Röd sås
  • 500 g
  • Zucchini
    350 g
  • Morötter
    250 g
  • Gul lök
    300 g
  • Vitlöksklyftor
    2 st
  • Chili
    0,50 st
  • Olja
    1 msk
  • Krossade tomater
    600 g
  • Matlagningsgrädde
    200 g
  • Salt
    2 tsk
  • Svartpeppar
    2 tsk
  • Fyllning
  • Fetaost
    250 g
  • Lasagneplattor okokta
    360 g
  • Riven ost
    100 g

TILLAGNING

  1. Skala morötterna. Riv zucchini och morötterna.

    Hacka vitlök, chili och lök fint. Fräs tillsammans med sojafärsen några minuter i olja.
    Addera resten av ingredienserna till den röda såsen och låt puttra i ca 10 minuter. Smaka av med salt och grovmalen svartpeppar.

    Varva sedan sås, plattor och fyllning i en ugnsform, (börja med såsen i botten) och strö över riven ost på toppen.

    Grädda i ugnen 225°C i ca 25 minuter.

    Servera lasagnen tillsammans med en generös sallad.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    434,43 kcal
  • Energi (kJ)
    1817,65 kJ
  • Fett
    17,67 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,67 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,60 g
  • Mättade fettsyror
    8,49 g
  • Fibrer
    8,05 g
  • Järn
    3,97 mg
  • Kalcium
    403,32 mg
  • Kalium
    859,18 mg
  • Kolesterol
    38,95 mg
  • Kolhydrater
    41,10 g
  • Disackarider
    2,43 g
  • Monosackarider
    5,50 g
  • Sackaros
    1,49 g
  • Magnesium
    143,68 mg
  • Natrium
    982,68 mg
  • Niacin
    3,14 mg
  • Protein
    23,57 g
  • Riboflavin
    0,42 mg
  • Tiamin
    0,43 mg
  • Vatten
    249,69 g
  • Vitamin B12
    0,58 µg
  • Vitamin B6
    0,56 mg
  • Vitamin C
    45,55 mg
  • Vitamin D
    0,07 µg
  • Vitamin E
    4,91 mg
  • Zink
    3,24 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet