
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Röd sås
- 500 g
- Zucchini350 g
- Morötter250 g
- Gul lök300 g
- Vitlöksklyftor2 st
- Chili0,50 st
- Olja1 msk
- Krossade tomater600 g
- Matlagningsgrädde200 g
- Salt2 tsk
- Svartpeppar2 tsk
- Fyllning
- Fetaost250 g
- Lasagneplattor okokta360 g
- Riven ost100 g
TILLAGNING
Skala morötterna. Riv zucchini och morötterna.
Hacka vitlök, chili och lök fint. Fräs tillsammans med sojafärsen några minuter i olja.
Addera resten av ingredienserna till den röda såsen och låt puttra i ca 10 minuter. Smaka av med salt och grovmalen svartpeppar.
Varva sedan sås, plattor och fyllning i en ugnsform, (börja med såsen i botten) och strö över riven ost på toppen.
Grädda i ugnen 225°C i ca 25 minuter.
Servera lasagnen tillsammans med en generös sallad.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)434,43 kcal
- Energi (kJ)1817,65 kJ
- Fett17,67 g
- Enkelomättade fettsyror4,67 g
- Fleromättade fettsyror2,60 g
- Mättade fettsyror8,49 g
- Fibrer8,05 g
- Järn3,97 mg
- Kalcium403,32 mg
- Kalium859,18 mg
- Kolesterol38,95 mg
- Kolhydrater41,10 g
- Disackarider2,43 g
- Monosackarider5,50 g
- Sackaros1,49 g
- Magnesium143,68 mg
- Natrium982,68 mg
- Niacin3,14 mg
- Protein23,57 g
- Riboflavin0,42 mg
- Tiamin0,43 mg
- Vatten249,69 g
- Vitamin B120,58 µg
- Vitamin B60,56 mg
- Vitamin C45,55 mg
- Vitamin D0,07 µg
- Vitamin E4,91 mg
- Zink3,24 mg