
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Rapsolja0,50 dl
- Halverade cocktailtomater700 g
- Grönsaksbuljong0,50 dl
- Vatten1,50 dl
- Parmesanost100 g
- Salt och peppar
- Pasta, penne800 g
- Crème fraiche500 g
- Röd paprika300 g
- Basilika - FINDUS 9600823230 g
TILLAGNING
1. Koka upp pasta enligt anvisning på förpackning.
2. Stek Pulled Pease och grilla eller stek paprika.
3. Halvera tomater och rosta dessa i ugnen.
4. Blanda Pease pulled och den grillade paprikan med vegetabilisk crème fraiche och buljong. Smaka av med salt och peppar.
5. Servera med tomater och hyvlad parmesan på toppen.
Tips!
Tillsätt lite grovmalen peppar för att få upp smakerna. Dekorera med färsk basilika för att lyfta rätten ännu mer.
En perfekt lakto-vegetarisk middagsrätt som funkar lika bra till vardags som till fest. Pulled Pease med smak av chili/vitlök innehåller 23% ärtprotein och piffar upp de flesta middagsborden!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)605,66 kcal
- Energi (kJ)2534,19 kJ
- Fett24,22 g
- Enkelomättade fettsyror7,55 g
- Fleromättade fettsyror3,66 g
- Mättade fettsyror12,05 g
- Fibrer7,09 g
- Järn2,16 mg
- Kalcium221,94 mg
- Kalium577,54 mg
- Kolesterol48,10 mg
- Kolhydrater67,45 g
- Disackarider1,83 g
- Monosackarider5,12 g
- Sackaros0,42 g
- Magnesium86,71 mg
- Natrium601,67 mg
- Niacin2,69 mg
- Protein25,56 g
- Riboflavin0,40 mg
- Tiamin0,96 mg
- Vatten209,27 g
- Vitamin B120,42 µg
- Vitamin B60,30 mg
- Vitamin C54,69 mg
- Vitamin D0,07 µg
- Vitamin E4,12 mg
- Zink7 mg