Pasta med pulled Pease och krämig sås

Pasta med pulled Pease och krämig sås

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Rapsolja
    0,50 dl
  • Halverade cocktailtomater
    700 g
  • Grönsaksbuljong
    0,50 dl
  • Vatten
    1,50 dl
  • Parmesanost
    100 g
  • Salt och peppar
  • Pasta, penne
    800 g
  • Crème fraiche
    500 g
  • Röd paprika
    300 g
  • Basilika - FINDUS 96008232
    30 g

TILLAGNING

  1. 1.  Koka upp pasta enligt anvisning på förpackning.

  2. 2.  Stek Pulled Pease och grilla eller stek paprika.

  3. 3.  Halvera tomater och rosta dessa i ugnen.

  4. 4.  Blanda Pease pulled och den grillade paprikan med vegetabilisk crème fraiche och buljong. Smaka av med salt och peppar.

  5. 5.  Servera med tomater och hyvlad parmesan på toppen.

    Tips!
    Tillsätt lite grovmalen peppar för att få upp smakerna. Dekorera med färsk basilika för att lyfta rätten ännu mer.

    En perfekt lakto-vegetarisk middagsrätt som funkar lika bra till vardags som till fest. Pulled Pease med smak av chili/vitlök innehåller 23% ärtprotein och piffar upp de flesta middagsborden!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    605,66 kcal
  • Energi (kJ)
    2534,19 kJ
  • Fett
    24,22 g
  • Enkelomättade fettsyror
    7,55 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,66 g
  • Mättade fettsyror
    12,05 g
  • Fibrer
    7,09 g
  • Järn
    2,16 mg
  • Kalcium
    221,94 mg
  • Kalium
    577,54 mg
  • Kolesterol
    48,10 mg
  • Kolhydrater
    67,45 g
  • Disackarider
    1,83 g
  • Monosackarider
    5,12 g
  • Sackaros
    0,42 g
  • Magnesium
    86,71 mg
  • Natrium
    601,67 mg
  • Niacin
    2,69 mg
  • Protein
    25,56 g
  • Riboflavin
    0,40 mg
  • Tiamin
    0,96 mg
  • Vatten
    209,27 g
  • Vitamin B12
    0,42 µg
  • Vitamin B6
    0,30 mg
  • Vitamin C
    54,69 mg
  • Vitamin D
    0,07 µg
  • Vitamin E
    4,12 mg
  • Zink
    7 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet