
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Morötter1000 g
- Palsternacka1000 g
- Tomat200 g
- Tomat250 g
- Romansallad150 g
- Picklad rödlök:
- Rödlök100 g
- Ättikssprit 12%0,50 dl
- Socker1 dl
- Vatten1,50 dl
- En nypa salt
- Ärtkräm:
- Cheddarost100 g
- Smetana100 g
- Koriander30 g
- Rödbetsdressing:
- Majonnäs100 g
- Hamburgerbröd, Brioche250 g
- Smetana100 g
TILLAGNING
1. Tillaga Pease pulled enligt anvisning på förpackning.
2. Skär morrötter och palseternacka i stavar och ugnsrosta dessa.
3. Skär rödlök i tunna skivor och lägg över i en skål. Koka upp vatten, ättika, socker och en nypa salt till sockret har löst upp sig. Låt svalna något och häll därefter lagen på rödlöken. Ställ in i kyl.
4. Mixa ingredienserna till ärtkrämen. Avsluta med finhackad koriande.
5. Mixa ingredienserna till rödbetsdressingen.
6. Montera burgarna med briochebröd, romansallad, rödbetsdressing, Pease pulled, tomatskiva, ärtkräm och picklad rödlök.
7. Servera rotfruktsstavarna som tillbehör.
Tips!
Grilla eller rosta briochebrödet lite lätt för en fin färg och god konsistens.
En lakto-ovo-vegetarisk burgare med extra allt. En lite annorlunda burgare fylld med olika smaker som ger en smakexplosion i munnen. Gott, trendigt och klimatsmart!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)690,55 kcal
- Energi (kJ)2889,56 kJ
- Fett31,94 g
- Enkelomättade fettsyror4,20 g
- Fleromättade fettsyror5,98 g
- Mättade fettsyror8 g
- Fibrer12,75 g
- Järn1,54 mg
- Kalcium184,35 mg
- Kalium964,61 mg
- Kolesterol40,09 mg
- Kolhydrater49,56 g
- Disackarider19,28 g
- Monosackarider7,37 g
- Sackaros18,21 g
- Magnesium55,78 mg
- Natrium189,33 mg
- Niacin4,41 mg
- Protein44,74 g
- Riboflavin0,19 mg
- Tiamin0,30 mg
- Vatten307,10 g
- Vitamin B120,32 µg
- Vitamin B60,41 mg
- Vitamin C38,85 mg
- Vitamin D0,14 µg
- Vitamin E2,62 mg
- Zink1,67 mg