Pease burger chili high tower

Pease Burger Chili High Tower

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Tillaga Pease pulled enligt anvisning på förpackning.

  2. 2.  Skär morrötter och palseternacka i stavar och ugnsrosta dessa.

  3. 3.  Skär rödlök i tunna skivor och lägg över i en skål. Koka upp vatten, ättika, socker och en nypa salt till sockret har löst upp sig. Låt svalna något och häll därefter lagen på rödlöken. Ställ in i kyl.

  4. 4.  Mixa ingredienserna till ärtkrämen. Avsluta med finhackad koriande.

  5. 5.  Mixa ingredienserna till rödbetsdressingen.

  6. 6.  Montera burgarna med briochebröd, romansallad, rödbetsdressing, Pease pulled, tomatskiva, ärtkräm och picklad rödlök.

  7. 7.  Servera rotfruktsstavarna som tillbehör.

    Tips!
    Grilla eller rosta briochebrödet lite lätt för en fin färg och god konsistens.

    En lakto-ovo-vegetarisk burgare med extra allt. En lite annorlunda burgare fylld med olika smaker som ger en smakexplosion i munnen. Gott, trendigt och klimatsmart!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    690,55 kcal
  • Energi (kJ)
    2889,56 kJ
  • Fett
    31,94 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,20 g
  • Fleromättade fettsyror
    5,98 g
  • Mättade fettsyror
    8 g
  • Fibrer
    12,75 g
  • Järn
    1,54 mg
  • Kalcium
    184,35 mg
  • Kalium
    964,61 mg
  • Kolesterol
    40,09 mg
  • Kolhydrater
    49,56 g
  • Disackarider
    19,28 g
  • Monosackarider
    7,37 g
  • Sackaros
    18,21 g
  • Magnesium
    55,78 mg
  • Natrium
    189,33 mg
  • Niacin
    4,41 mg
  • Protein
    44,74 g
  • Riboflavin
    0,19 mg
  • Tiamin
    0,30 mg
  • Vatten
    307,10 g
  • Vitamin B12
    0,32 µg
  • Vitamin B6
    0,41 mg
  • Vitamin C
    38,85 mg
  • Vitamin D
    0,14 µg
  • Vitamin E
    2,62 mg
  • Zink
    1,67 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning