Pease burger happy rabbit

Pease Burger Happy Rabbit

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Picklad rödlök
    1.  Skala, dela och skiva lök tunt. Lägg i en bunke. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Häll den varma lagen över löken. Låt stå ca en timme.

    Vit böncrème
    1.  Häll av, skölj och låt bönorna rinna av ordentligt. Mixa bönor, olja och citronjuice till en slät kräm. Krydda med salt och peppar.


  2. 1.  Tillaga Pease enligt anvisning på förpackningen.

  3. 2.  Plocka bladen från gemsalladen.

  4. 3.  Grilla eller värm hamburgerbröden.

  5. 4.  Montera burgaren med bröd, sallad, Pease pulled, böncrème och picklad rödlök. Avsluta med att riva lite limeskal över eller citronskal och någon trevlig ört.

    Tips!
    Servera gärna med ugnsrostad sötpotatis om fler kolhydrater önskas.

    Denna veganska burgare gjord på Pease pulled är full av gott och mättande ärtprotein. Erbjud som en del av den vegetariska menyn eller på den vegetariska dagen på matsedeln.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    536,29 kcal
  • Energi (kJ)
    2244,77 kJ
  • Fett
    18,58 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,92 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,34 g
  • Mättade fettsyror
    1,37 g
  • Fibrer
    8,38 g
  • Järn
    1,58 mg
  • Kalcium
    82,16 mg
  • Kalium
    492,74 mg
  • Kolhydrater
    45,95 g
  • Disackarider
    4,49 g
  • Monosackarider
    1,95 g
  • Sackaros
    3,49 g
  • Magnesium
    48,03 mg
  • Natrium
    121,80 mg
  • Niacin
    0,88 mg
  • Protein
    41,55 g
  • Riboflavin
    0,10 mg
  • Tiamin
    0,16 mg
  • Vatten
    76,63 g
  • Vitamin B12
    0,07 µg
  • Vitamin B6
    0,20 mg
  • Vitamin C
    7,49 mg
  • Vitamin E
    1,01 mg
  • Zink
    0,81 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning