
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Rapsolja0,50 dl
- Grönsaksbuljong, koncentrerad0,50 dl
- Vatten1,50 dl
- Salt10 g
- Svartpeppar4 g
- Parmesanost100 g
- Pasta800 g
- Kastanjechampinjoner400 g
- Rödlök400 g
- Vinäger, röd4 msk
- Olivolja0,50 dl
- Sambal Oelek1 msk
- Smetana500 g
- Salvia färsk30 g
- Torkad salvia10 g
TILLAGNING
1. Koka pasta enligt anvisning på förpackning.
2. Kvarta kastanjechampinjoner och rödlök, stek dessa tillsammans. Smaka av med vinäger och kryddor.
3. Koka upp smetana med kryddor och koncentrerad buljong. Smaka av och vänd ner i pastan. Håll varmt.
4. Stek Pease strimlor. Salta och peppra efter smak.
5. Hyvla parmesan över rätten till servering.
Tips!
Toppa med färsk salvia.
En ny grön pastarätt att lägga till på den moderna menyn. Findus veganska Pease strimlor fyllda med ärtprotein ser till att även den gröna rätten uppnår hög proteinnivå. Passar bra såväl till lunch som till middag, i skolmatsalen eller i restaurangen.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)712,75 kcal
- Energi (kJ)2982,12 kJ
- Fett32,23 g
- Enkelomättade fettsyror11,61 g
- Fleromättade fettsyror4,29 g
- Mättade fettsyror14,78 g
- Fibrer9,18 g
- Järn2,03 mg
- Kalcium256,44 mg
- Kalium508,97 mg
- Kolesterol55,90 mg
- Kolhydrater70,38 g
- Disackarider2,62 g
- Monosackarider2,40 g
- Sackaros0,95 g
- Magnesium94,13 mg
- Natrium870,80 mg
- Niacin3,03 mg
- Protein30,58 g
- Riboflavin0,62 mg
- Tiamin1,34 mg
- Vatten214,70 g
- Vitamin B120,55 µg
- Vitamin B60,25 mg
- Vitamin C10,03 mg
- Vitamin D0,20 µg
- Vitamin E3,13 mg
- Zink9,61 mg