Pulled Pease burrito

Pulled Pease Burrito

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Tortillabröd
    800 g
  • Rapsolja
    0,50 dl
  • Körsbärstomater
    300 g
  • Zucchini, strimlad
    1 st
  • Crème fraiche
    2 dl
  • Rödlök
    2 st
  • Minimajs
    300 g
  • Socker
    1 msk
  • Salt och peppar
  • Koriander, färsk
    60 g

TILLAGNING

  1. 1.  Skiva tomater fint och blanda med olja och kryddor. 

  2. 2.  Skiva rödlök och krydda med salt, peppar och lite rödvinsvinäger. Låt det stå och dra sig i ca. 10 min.

  3. 3.  Stek upp pulled Pease och rör samman med crème fraiche. Bevara värmen.

  4. 4.  Strimla zucchini och stek den lätt. Blanda sedan tillsammans med salladen.

  5. 5.  Montera burritosen och servera i enkla burgarpapper.

    Tips!
    Väg de olika blandningarna och dela på 20 för att få en jämn fördelning i varje tortillas.

    En lakto-vegetariskt burrito att servera på det vegetariska buffébordet eller på tacobuffén som är riktigt god och dessutom klimatsmart!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    556,23 kcal
  • Energi (kJ)
    2328,09 kJ
  • Fett
    21,62 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,87 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,59 g
  • Mättade fettsyror
    5,37 g
  • Fibrer
    5,10 g
  • Järn
    1,25 mg
  • Kalcium
    42,75 mg
  • Kalium
    384,29 mg
  • Kolesterol
    15,92 mg
  • Kolhydrater
    57,59 g
  • Disackarider
    3,08 g
  • Monosackarider
    3,12 g
  • Sackaros
    1,79 g
  • Magnesium
    40,83 mg
  • Natrium
    675,47 mg
  • Niacin
    1,70 mg
  • Protein
    30,05 g
  • Riboflavin
    0,10 mg
  • Tiamin
    0,16 mg
  • Vatten
    123,78 g
  • Vitamin B12
    0,02 µg
  • Vitamin B6
    0,21 mg
  • Vitamin C
    21,07 mg
  • Vitamin D
    0,02 µg
  • Vitamin E
    2,21 mg
  • Zink
    0,88 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet