INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Tortillabröd800 g
- Rapsolja0,50 dl
- Körsbärstomater300 g
- Zucchini, strimlad1 st
- Crème fraiche2 dl
- Rödlök2 st
- Minimajs300 g
- Socker1 msk
- Salt och peppar
- Koriander, färsk60 g
TILLAGNING
1. Skiva tomater fint och blanda med olja och kryddor.
2. Skiva rödlök och krydda med salt, peppar och lite rödvinsvinäger. Låt det stå och dra sig i ca. 10 min.
3. Stek upp pulled Pease och rör samman med crème fraiche. Bevara värmen.
4. Strimla zucchini och stek den lätt. Blanda sedan tillsammans med salladen.
5. Montera burritosen och servera i enkla burgarpapper.
Tips!
Väg de olika blandningarna och dela på 20 för att få en jämn fördelning i varje tortillas.
En lakto-vegetariskt burrito att servera på det vegetariska buffébordet eller på tacobuffén som är riktigt god och dessutom klimatsmart!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)556,23 kcal
- Energi (kJ)2328,09 kJ
- Fett21,62 g
- Enkelomättade fettsyror5,87 g
- Fleromättade fettsyror2,59 g
- Mättade fettsyror5,37 g
- Fibrer5,10 g
- Järn1,25 mg
- Kalcium42,75 mg
- Kalium384,29 mg
- Kolesterol15,92 mg
- Kolhydrater57,59 g
- Disackarider3,08 g
- Monosackarider3,12 g
- Sackaros1,79 g
- Magnesium40,83 mg
- Natrium675,47 mg
- Niacin1,70 mg
- Protein30,05 g
- Riboflavin0,10 mg
- Tiamin0,16 mg
- Vatten123,78 g
- Vitamin B120,02 µg
- Vitamin B60,21 mg
- Vitamin C21,07 mg
- Vitamin D0,02 µg
- Vitamin E2,21 mg
- Zink0,88 mg