Quorn bratwurst med picklad rödlök

Quorn Bratwurst med picklad rödlök

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Korvbröd
    270 g
  • Ketchup
    40 g
  • Senap
    40 g
  • Sallad
    150 g
  • Groddar
  • Picklad rödlök:
  • Rödlök
    100 g
  • Ättika
    0,50 dl
  • Socker
    1 dl
  • Vatten
    1,50 dl
  • Salt

TILLAGNING

  1. 1.  Skär rödlök i tunna skivor och lägg över i en skål. Koka upp vatten, ättika, socker och en nypa salt till sockret har löst upp sig. Låt svalna något och häll därefter lagen på rödlöken. Ställ in i kyl.

  2. 2.  Tillaga Quorn Bratwurst enligt anvisning på förpackning.

  3. 3.  Lägg de stekta korvarna i korvbröd och toppa med groddar, sallad, den picklade rödlöken, ketchup och senap.


  4. Tips!
    Använd glutenfritt bröd för att göra rätten glutenfri.


  5. Quorn Bratwurst i korvbröd är perfekt att servera när många magar ska mättas samtidigt, till exempel vid ett evenemang, friidrottsdag i skolan eller i korvkiosken. Denna lakto-ovo-vegetariska korv som dessutom är glutenfri passar perfekt tillsammans med picklad rödlök, för lite extra lyx.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    221,39 kcal
  • Energi (kJ)
    926,47 kJ
  • Fett
    3,26 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,08 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,98 g
  • Mättade fettsyror
    0,76 g
  • Fibrer
    5,87 g
  • Järn
    0,86 mg
  • Kalcium
    62,79 mg
  • Kalium
    220,71 mg
  • Kolesterol
    0,21 mg
  • Kolhydrater
    29,60 g
  • Disackarider
    9,68 g
  • Monosackarider
    2,71 g
  • Sackaros
    9,20 g
  • Magnesium
    46,23 mg
  • Natrium
    399,57 mg
  • Niacin
    1,10 mg
  • Protein
    15,04 g
  • Riboflavin
    0,32 mg
  • Tiamin
    1,15 mg
  • Vatten
    122,85 g
  • Vitamin B12
    0,31 µg
  • Vitamin B6
    0,15 mg
  • Vitamin C
    1,73 mg
  • Vitamin D
    0,08 µg
  • Vitamin E
    0,42 mg
  • Zink
    7,49 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet