Schnitzel med örtkryddad quinoa

Schnitzel med örtkryddad quinoa

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Quinoasallad
  • Qionoa röd och vit
    1,30 kg
  • Granatäpplekärnor
    200 g
  • Russin
    200 g
  • Rödlök, finhackad
    825 g
  • Pinjenötter, torrostade
    100 g
  • koriander, persilja och mynta, grovt hackad
    30 g
  • Ruccolablad
    50 g
  • Dressing
  • Saft från citron
    0,50 dl
  • Socker
    45 g
  • Vitlöksklyftor, krossade
    3 st
  • Salt och svartpeppar efter smak

TILLAGNING

  1. Dressing

  2. Blanda samman alla ingredienser till dressingen. 

  3. Quinoasallad

  4. Blanda quinoa, lök, granatäppelkärnor, pinjenötter, örter och ruccolablad. Blanda med dressingen.

  5. Tillaga schnitzlarna enligt anvisningarna på förpackningen, skiva och servera tillsammans med quinoasalladen.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    696,85 kcal
  • Energi (kJ)
    2920,25 kJ
  • Fett
    20,55 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,77 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,13 g
  • Mättade fettsyror
    1,80 g
  • Fibrer
    21,39 g
  • Järn
    3,44 mg
  • Kalcium
    109,24 mg
  • Kalium
    747,81 mg
  • Kolhydrater
    91,33 g
  • Disackarider
    7,43 g
  • Monosackarider
    20,09 g
  • Sackaros
    7,73 g
  • Magnesium
    146,46 mg
  • Natrium
    371,34 mg
  • Niacin
    1,04 mg
  • Protein
    25,60 g
  • Riboflavin
    0,13 mg
  • Tiamin
    0,28 mg
  • Vatten
    192,56 g
  • Vitamin B6
    0,48 mg
  • Vitamin C
    18,42 mg
  • Vitamin E
    4,10 mg
  • Zink
    2,02 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet