Schnitzel med örtkryddad quinoa

Sprödbakad filé med örtkryddad quinoa

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Quinoasallad
  • Qionoa röd och vit
    1,30 kg
  • Russin
    200 g
  • Rödlök, finhackad
    825 g
  • Granatäpplekärnor
    200 g
  • Pinjenötter, torrostade
    100 g
  • koriander, persilja och mynta, grovt hackad
    30 g
  • Ruccolablad
    50 g
  • Dressing
  • Saft från citron
    0,50 dl
  • Socker
    45 g
  • Vitlöksklyftor, krossade
    3 st
  • Salt och svartpeppar efter smak

TILLAGNING

  1. Dressing

  2. Blanda samman alla ingredienser till dressingen. 

  3. Quinoasallad

  4. Blanda quinoa, lök, granatäppelkärnor, pinjenötter, örter och ruccolablad. Blanda med dressingen.

  5. Tillaga de sprödbakade Quorn filéerna enligt anvisningarna på förpackningen, skiva och servera tillsammans med quinoasalladen.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    551,99 kcal
  • Energi (kJ)
    2309,64 kJ
  • Fett
    12,83 g
  • Enkelomättade fettsyror
    6,77 g
  • Fleromättade fettsyror
    4,84 g
  • Mättade fettsyror
    1,66 g
  • Fibrer
    21,39 g
  • Järn
    4,15 mg
  • Kalcium
    150,42 mg
  • Kalium
    930,85 mg
  • Kolhydrater
    68,45 g
  • Disackarider
    7,43 g
  • Monosackarider
    21,24 g
  • Sackaros
    7,73 g
  • Magnesium
    198,65 mg
  • Natrium
    843,24 mg
  • Niacin
    1,62 mg
  • Protein
    29,46 g
  • Riboflavin
    0,56 mg
  • Tiamin
    1,99 mg
  • Vatten
    296,95 g
  • Vitamin B12
    0,43 µg
  • Vitamin B6
    0,60 mg
  • Vitamin C
    18,42 mg
  • Vitamin E
    4,10 mg
  • Zink
    13,46 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet