Quorn schnitzel med ljummen potatis, rödbetor och pepparrotsfärskost

Sprödbakad Quorn filé med potatis, betor och pepparrotsfärskost

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Tillaga sprödbakad Quorn Filé enligt anvisning på förpackningen.

    2. Stek alt. fritera hel/halverad färskpotatis (kokt).

  2. 3. Rödbetorna rostas i panna eller ugn till fin färg.

  3. 4. Vänd samman vid servering med lite klippt dill och tärnat äpple, salt och peppar.

  4. 5. Servera sprödbakad Quorn filé tillsammans med en klick färskost.

    Tips!
    Vid servering så ringla över lite örtolja, en nypa flingsalt samt avsluta med ett par drag från svartpepparkvarnen.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    410,97 kcal
  • Energi (kJ)
    1719,47 kJ
  • Fett
    13,51 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,33 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,59 g
  • Mättade fettsyror
    7,85 g
  • Fibrer
    11,93 g
  • Järn
    1,84 mg
  • Kalcium
    96,60 mg
  • Kalium
    1040,17 mg
  • Kolesterol
    33,96 mg
  • Kolhydrater
    44,83 g
  • Disackarider
    12,22 g
  • Monosackarider
    4,11 g
  • Sackaros
    11,15 g
  • Magnesium
    91,12 mg
  • Natrium
    494,85 mg
  • Niacin
    3,71 mg
  • Protein
    21,29 g
  • Riboflavin
    0,45 mg
  • Tiamin
    1,43 mg
  • Vatten
    341,93 g
  • Vitamin B12
    0,42 µg
  • Vitamin B6
    0,48 mg
  • Vitamin C
    40,50 mg
  • Vitamin D
    0,04 µg
  • Vitamin E
    0,51 mg
  • Zink
    9,75 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning