INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Kalvpuré FINDUS 96008588500 g
- Gelantinblad16 g
- Salt
- Röd karamellfärg
- Avkok
- Morot1 st
- Gul lök1 st
- Kryddpepparkorn10 g
- Vitpepparkorn10 g
- Lagerblad2 st
- Vatten6 dl
- Salt
TILLAGNING
1. Börja med att göra ett avkok på morot, lök, peppar, lagerblad, vatten och salt.
2. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet. Värm puré och vätska. Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning.
3. Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl.
Serveras kall i skivor med rödbetsgelé (se recept sid 140 i MRS eller sök recept på vår hemsida).
TIPS!
Vid ökat näringsbehov tillsätt 2 msk Findus Berikning Majsvällingpulver/port.
Gjord på Findus kalvpuré, svenskt finpasserat kalvkött! Servera kalvsyltan i kalla skivor tillsammans med rödbetsgelé. En smakfull måltid lagad utifrån en gelékonsistensanpassad kost.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)64,75 kcal
- Energi (kJ)270,80 kJ
- Fett1,58 g
- Enkelomättade fettsyror0,62 g
- Fleromättade fettsyror0,21 g
- Mättade fettsyror0,42 g
- Fiber0,42 g
- Järn0,49 mg
- Kalcium13,95 mg
- Kalium154,35 mg
- Kolesterol35 mg
- Kolhydrat1,35 g
- Disackarider0,45 g
- Monosackarider0,61 g
- Sackaros0,45 g
- Magnesium14,83 mg
- Natrium43,09 mg
- Niacin4,19 mg
- Protein10,93 g
- Riboflavin0,07 mg
- Tiamin0,04 mg
- Vatten114,61 g
- Vitamin B120,20 µg
- Vitamin B60,24 mg
- Vitamin C1,23 mg
- Vitamin D0,20 µg
- Vitamin E0,61 mg
- Zink0,78 mg