INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Pärongelé med vaniljkvarg
- Socker5 msk
- Gelatinblad16 g
- Vaniljkvarg
- Vispgrädde fett 40% (klimat)0,20 dl
- Kesella 10%30 g
- Vaniljsocker0,50 tsk
TILLAGNING
1. Lägg gelatinbladen i blöt enligt anvisning på förpackningen. Värm upp purén och rör i gelatinbladen så att dessa smälter.
2. Tillsätt socker och häll upp i portionsformar eller i bleck. Låt stelna i kyl.
3. Vispa grädden löst och blanda med kvarg och florsocker. Stjälp upp gelén och servera med kvarggrädden.
TIPS!
Dekorera med citronmeliss.
Päron i gelékonsistens är ett utmärkt val av både dessert eller mellanmål för den som önskar konsistensanpassad kost.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)75,89 kcal
- Energi (kJ)317,49 kJ
- Fett1,13 g
- Enkelomättade fettsyror0,27 g
- Fleromättade fettsyror0,04 g
- Mättade fettsyror0,71 g
- Fiber2,32 g
- Järn0,11 mg
- Kalcium11,78 mg
- Kalium70,53 mg
- Kolesterol3,22 mg
- Kolhydrat13,11 g
- Disackarider7,16 g
- Monosackarider4,50 g
- Sackaros7,02 g
- Magnesium5,20 mg
- Natrium2,67 mg
- Niacin0,06 mg
- Protein2,02 g
- Riboflavin0,02 mg
- Tiamin0,01 mg
- Vatten54,22 g
- Vitamin B120,03 µg
- Vitamin B60,03 mg
- Vitamin C3,01 mg
- Vitamin E0,31 mg
- Zink0,08 mg