Havtornmacka

Havtornmacka

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Hjortkött
    50 g
  • Philadelphia naturell
    50 g
  • Blandsallad
     g
  • Brieost
    15 g
  • Gräslök
     g
  • Havtornchutney
  • Havtorn
    500 g
  • Paprika röd
    1 st
  • Äpple
    0,50 st
  • Strösocker
    2,50 dl
  • Russin
    0,75 dl
  • Äppelcidervinäger
    0,50 dl
  • Senapsfrö gult
    1 msk
  • Kanelstång
    1 st
  • Salt
    0,50 tsk

TILLAGNING

  1. Bre Philadelphiaost på tekakan. Lägg på rikligt med blandsallad. Lägg sedan på brie-osten och det skivade hjortköttet. Toppa med havtornschutney och några strå gräslök.

    Havtornschutney
    Dela, kärna ur och skär den röda paprikan i bitar. Skala, kärna ur och skär äpplet i bitar. Mixa paprikan, äpplet och havtornsbär i en kastrull. Tillsätt socker, äppelcidervinäger, senapsfrön, kanelstång och salt. Koka upp. Skumma av. Koka utan lock på medelvärme i minst 1 timme. Späd ev. med lite vatten om chutneyn känns tjock.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    1933,81 kcal
  • Energi (kJ)
    8090,78 kJ
  • Fett
    46,61 g
  • Enkelomättade fettsyror
    15,20 g
  • Fleromättade fettsyror
    5,92 g
  • Mättade fettsyror
    17,80 g
  • Fibrer
    38,38 g
  • Järn
    7,28 mg
  • Kalcium
    249,08 mg
  • Kalium
    980,72 mg
  • Kolesterol
    87,50 mg
  • Kolhydrater
    326,20 g
  • Disackarider
    217,69 g
  • Monosackarider
    79,31 g
  • Sackaros
    215,85 g
  • Magnesium
    110,37 mg
  • Natrium
    1692,82 mg
  • Niacin
    7,40 mg
  • Protein
    27,26 g
  • Riboflavin
    1,51 mg
  • Tiamin
    0,51 mg
  • Vatten
    747,01 g
  • Vitamin B12
    1,60 µg
  • Vitamin B6
    1,45 mg
  • Vitamin C
    839,60 mg
  • Vitamin D
    0,27 µg
  • Vitamin E
    20,50 mg
  • Zink
    4,14 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet