Köttfärsgratäng med potatis

Köttfärsgratäng med potatis

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Bryn köttfärs i matfett.

  2. 2. Blanda köttfärs med bönpuré. Smaksätt med tacokrydda.

  3. 3. Lägg potatisen i väl smorda bleck eller formar. Bred över kött- och bönblandningen.

  4. 4. Blanda yoghurt och ägg. Smaksätt med salt och peppar. Häll på blandningen. Grädda i ugn på 175 grader i cirka 1 timme.

    Sås

  5. Tina exotisk fruktpuré och blanda med övriga ingredienser.

    Servera köttfärsgratängen med rivna morötter.

    Tips!

  6. 18 portioner är lagom i ett GN 1/1 100 mm.

  7. Klassisk köttfärsgratäng med potatis. Perfekt att servera till många gäster. Servera med en smakriksås på crème fraiche, tacokrydda & exotisk fruktpuré. Utmärkt rätt till lunchserveringen.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    496,73 kcal
  • Energi (kJ)
    2078,71 kJ
  • Fett
    35,68 g
  • Enkelomättade fettsyror
    10,75 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,23 g
  • Mättade fettsyror
    20,06 g
  • Fibrer
    4,04 g
  • Järn
    2,39 mg
  • Kalcium
    145,14 mg
  • Kalium
    838,05 mg
  • Kolesterol
    209,55 mg
  • Kolhydrater
    21,20 g
  • Disackarider
    4,58 g
  • Monosackarider
    3,33 g
  • Sackaros
    2,18 g
  • Magnesium
    55,02 mg
  • Natrium
    512,56 mg
  • Niacin
    4,59 mg
  • Protein
    21,68 g
  • Riboflavin
    0,50 mg
  • Tiamin
    0,37 mg
  • Vatten
    272,16 g
  • Vitamin B12
    1,34 µg
  • Vitamin B6
    0,51 mg
  • Vitamin C
    21,40 mg
  • Vitamin D
    0,77 µg
  • Vitamin E
    3,08 mg
  • Zink
    3,83 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet