Jordärtskockssoppa med pepparrotstzatziki
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Jordärtskockssoppa à 1,25 dl
- Schalottenlök50 g
- Smör12 g
- Vitt vin / Matlagningsvin1 dl
- Grädde2,50 dl
- Grönsaksbuljong, färdig3,50 dl
- Majsstärkelse
- Berikning Majsvälling FINDUS 9601389750 g
- Extra smör50 g
- Salt, peppar
- Pepparrotstzatsiki à 30 g
- Crème Fraiche100 g
- Gurka200 g
- 30 g
- Pepparrot riven30 g
- Bacon, tärnad100 g
- Salt, svartpeppar
- Brödkrutonger50 g
TILLAGNING
Jordärtskockssoppa
1. Finhacka löken. Sautera i smör tills den är mjuk och tillsätt puré, vin, grädde och buljong.2. Red av. Låt sjuda ca 5 min. Tillsätt Berikning Majsvälling och extra smör. Smaksätt.
Pepparrotstzatziki
1. Vispa crème fraiche. Skala, kärna ur och riv gurkan.
Blanda alla ingredienser och smaksätt.Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan. Sila soppan. Ersätt gurka, persilja och riven pepparrot med pepparrotsvisp. Ersätt bacon med Stekt fläsk timbal 96008680, som strimlas.
Servera ev med geléad smörgås, sid 138.
Gelékonsistens: Sila soppan. Förtjocka med Thick & Easy™ 96012898. Servera med tjock crème fraiche smaksatt med slät pepparrotsvisp och geléad smörgås, sid 138.
Flytande konsistens: 90 g Jordärtskockspuré och 180 g Sopp- och såsbas 96008702. Servera med tjock crème fraiche smaksatt med pepparrotsvisp.MRS= Mätt Rätt & Slätt.
TIPS!
Servera tillsammans med stekt tärnad bacon och brödkrutonger.Jordärtskockssoppan är baserad på Findus jordärtskockspuré som gör sig fint i soppor. Jordärtskockan är skördad när den är som bäst, finpasserats till puré och sen frysts in för att fånga godheten.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)285,30 kcal
- Energi (kJ)1193,77 kJ
- Fett22,01 g
- Enkelomättade fettsyror6,12 g
- Fleromättade fettsyror0,99 g
- Mättade fettsyror13,33 g
- Fiber3,03 g
- Järn2,63 mg
- Kalcium89,88 mg
- Kalium477,93 mg
- Kolesterol58 mg
- Kolhydrat15,83 g
- Disackarider2,51 g
- Monosackarider2,71 g
- Sackaros0,30 g
- Magnesium24,16 mg
- Natrium301,95 mg
- Niacin1,68 mg
- Protein5,06 g
- Riboflavin0,14 mg
- Tiamin0,16 mg
- Vatten138,34 g
- Vitamin B120,23 µg
- Vitamin B60,15 mg
- Vitamin C22,18 mg
- Vitamin D0,69 µg
- Vitamin E1,49 mg
- Zink0,56 mg