Smördegssnittar med sparris & rom
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Sparissnittar a´80 g
- Ägg1 st
- Creme Fraiche1,50 dl
- Berikning majsvälling FINDUS 96013897100 g
- Salt och peppar
- Sparris300 g
- creme fraich2 dl
- Caviar, röd140 g
- Dill30 g
TILLAGNING
1. Tina smördegsplattorna. Nagga och pensla dem med uppvispat ägg.
2. Värm upp Sparrispuré och blanda i crème fraiche och Berikning Majsvälling. Blanda i Thick and Easy™ och smaka av med salt och peppar.
3. Bred på sparriskrämen på smördegsplattorna men spara en kant på 1 cm runt om smördegsplattan. Lägg på sparrisen och sätt i ugn 180° ca 20 minuter.
4. Dela till portionsstorlek och toppa med crème fraiche och rom. Garnera med dill.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Ersätt smördeg med Brödtimbal, Findus 29295. Bred på mjukost och toppa med sparriskräm. Skär i läckra bitar.
Gelékonsistens: En klick sparriskräm, se ovan. Serveras på sked.
Flytande konsistens: En klick sparriskräm, se ovan. Serveras på sked.TIPS!
Pressa citron över snittarna.
Smördegssnittar med sparris och rom. Perfekt att servera som tilltugg eller aptitretare.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)165,90 kcal
- Energi (kJ)694,06 kJ
- Fett12,04 g
- Enkelomättade fettsyror4,17 g
- Fleromättade fettsyror1,60 g
- Mättade fettsyror5,34 g
- Fiber0,76 g
- Järn1,17 mg
- Kalcium69,07 mg
- Kalium219,60 mg
- Kolesterol40,28 mg
- Kolhydrat10,10 g
- Disackarider3,22 g
- Monosackarider1,11 g
- Sackaros1,27 g
- Magnesium13,31 mg
- Natrium509,77 mg
- Niacin0,79 mg
- Protein4,16 g
- Riboflavin0,17 mg
- Tiamin0,11 mg
- Vatten52,74 g
- Vitamin B120,83 µg
- Vitamin B60,12 mg
- Vitamin C18,85 mg
- Vitamin D1,06 µg
- Vitamin E2,64 mg
- Zink0,73 mg