Fisk i het tomatbuljong med asiatisk klick

Fisk i het tomatbuljong med asiatisk klick

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Tina fisken.
    Gnid in fisken med salt och socker och låt sen ligga i rumstemperatur i ca 15 minuter.

    Asiatisk klick.
    Blanda crème fraiche, Asiatiska kryddor, smaka av med salt och peppar, ställ krämen kallt så länge.
    Het tomatbuljong.
    Fräs finhackad vitlök i olja tillsammans med tomatpurè och sambal, tillsätt fiskbuljong, låt koka under lock i ca 5-10 minuter
    Fräs upp Rotsaksstrimlor och Purjolök, häll i grönsakerna i buljongen.

    Tillaga fisken.
    Konvektionsugn, 175°C, 30-35 min
    Kombiugn, kokläge, 98°C, 10-12 min
    Kombiugn, kokläge, 72°C, 15-20 min

    Servera fisk och het tomatbuljong med Asiatisk klick och kokt ris.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    783,64 kcal
  • Energi (kJ)
    3278,53 kJ
  • Fett
    12,38 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,77 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,94 g
  • Mättade fettsyror
    5,46 g
  • Fiber
    5,81 g
  • Järn
    3,52 mg
  • Kalcium
    360,90 mg
  • Kalium
    1060,53 mg
  • Kolesterol
    73,85 mg
  • Kolhydrat
    128,04 g
  • Disackarider
    4,69 g
  • Monosackarider
    1,94 g
  • Sackaros
    4,05 g
  • Magnesium
    130,36 mg
  • Natrium
    796,52 mg
  • Niacin
    10,36 mg
  • Protein
    35,30 g
  • Riboflavin
    0,26 mg
  • Tiamin
    0,57 mg
  • Vatten
    410,88 g
  • Vitamin B12
    0,85 µg
  • Vitamin B6
    1,08 mg
  • Vitamin C
    16,83 mg
  • Vitamin D
    0,34 µg
  • Vitamin E
    1,80 mg
  • Zink
    2,13 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning