
Ost- och örtöverbakad Sejfilé på grönsaksbädd
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Sejfile´ MSC med cheddarost160 g
- Sautégrönsaker med körsbärstomater75 g
- Citron
- Naturell yoghurt30 g
- Majonnäs10 g
- Dill2,50 g
- Salt
- Peppar
- Ris långkornigt kokt130 g
TILLAGNING
1. Tillaga sejen enl. anvisning
2 Tillaga sautégrönsakerna enl. anvisning
3. Blanda nu ingredienserna till såsen och låt stå i ca. en timma att dra.
Servera gärna med ett gott nykokt ris ca. 130 g/pp samt lite bröd och frukt.Grov patékonsistens: Se ovan. Ersätt Grönsakerna med Grov bönpate, Findus 64773.
Timbalkonsistens: Se ovan. Ersätt fiskfilé med Fiskgratäng med dill sid 29. Servera med Blandad grönsakstimbal, Findus 29114 samt potatismos och sås enl ovan.
Gelékonsistens: Torskgelé sid 110 smaksätt med ostkräm, förtjocka såsen med Thick & Easy™, Findus 22360 , potatismos, varm bönpuré, Findus 3745.
Flytande konsistens: Fisk- och bönsoppa, sid 148. Servera med crème fraiche smaksatt med ostkräm.
Sidhänvisning avser kokboken Mätt Rätt & Slätt
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)591,60 kcal
- Energi (kJ)2479,03 kJ
- Fett29,53 g
- Enkelomättade fettsyror4,47 g
- Fleromättade fettsyror2,27 g
- Mättade fettsyror7,85 g
- Fiber3,80 g
- Järn1,41 mg
- Kalcium103,69 mg
- Kalium615,94 mg
- Kolesterol4,03 mg
- Kolhydrat51,19 g
- Disackarider0,15 g
- Monosackarider0,03 g
- Sackaros0,16 g
- Magnesium87,38 mg
- Natrium315,24 mg
- Niacin7,04 mg
- Protein28,16 g
- Riboflavin0,16 mg
- Tiamin0,19 mg
- Vatten95,11 g
- Vitamin B120,03 µg
- Vitamin B60,14 mg
- Vitamin C9,75 mg
- Vitamin D2,10 µg
- Vitamin E1,93 mg
- Zink1,75 mg