Sommaröverbakad torskfilé med kall rosépepparsås
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Sommaröverbakad torskfilé à 65 g
- Ryggbitsfilé av torsk FINDUS 102328 alt. Torskfilé MSC FINDUS 102374600 g
- Sommarörtstäcke à 15 g
- Ströbröd50 g
- 10 g
- 10 g
- 10 g
- Rapsolja50 g
- Berikning Majsvällingpulver FINDUS 9601389730 g
- Salt, peppar
- Rosépepparsås à 1,1 dl
- Hollandaisesås FINDUS 96012382500 g
- Vatten3 dl
- Berikning Majsvällingpulver FINDUS 96013897100 g
- Matfett50 g
- Rosépeppar
- Matfett, flytande50 g
TILLAGNING
1. Tina fiskfiléerna.
TIPS!
Servera med färskpotatis och tricolormix med vaxbönor.Detta recept på sommaröverbakad torskfilé med kall rosépepparsås passar utmärkt att servera som middag, inte bara på sommaren utan året om.
2. Blanda ingredienserna till sommarörtstäcket. Tillsätt Berikning Majsvällingpulver. Fördela över fisken.
3. Tillaga i konvektionsugn 18 °C, ca 20 minuter. (till fiskens centrumtemperatur är ca 60°C)
Rosépepparsås
1. Blanda ingredienserna. Tillsätt Berikning Majsvällingpulver och matfett. Smaksätt. Serveras varm eller kall.Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan. Ersätt fisken med Torsktimbal, Findus 29119, blanda ärtpuré med mjukost samt salt och peppar. Pensla över torsktimbalen. Ersätt grönsakerna med Grön böntimbal, Findus 89891. Uteslut rosépeppar i såsen. Servera med potatismos.
Gelékonsistens: Torskgelé sid 108 i MRS och böngelé sid 137 i MRS, potatismos, uteslut rosépeppar i såsen och förtjocka med Thick & Easy™, Findus 22360. Servera med potatismos.
Flytande konsistens: 90 g Torskpuré, Findus 3728 och 180 g Sopp- och såsbas, Findus 47061. Servera med crème fraiche smaksatt med bönpuré, Findus 3745.
MRS=Mätt Rätt & Slätt.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)555,06 kcal
- Energi (kJ)2322,35 kJ
- Fett46,49 g
- Enkelomättade fettsyror24,47 g
- Fleromättade fettsyror11,40 g
- Mättade fettsyror8,10 g
- Fiber3,02 g
- Järn2,25 mg
- Kalcium140 mg
- Kalium561,28 mg
- Kolesterol127,48 mg
- Kolhydrat17,05 g
- Disackarider5,58 g
- Monosackarider1,89 g
- Sackaros2,25 g
- Magnesium42,12 mg
- Natrium327,77 mg
- Niacin2,85 mg
- Protein17,02 g
- Riboflavin0,25 mg
- Tiamin0,21 mg
- Vatten160,49 g
- Vitamin B121,22 µg
- Vitamin B60,26 mg
- Vitamin C24,74 mg
- Vitamin D4,24 µg
- Vitamin E13,28 mg
- Zink1,30 mg