Djupfryst perfektion!Djupfryst perfektion!
Djupfryst perfektion!Djupfryst perfektion!

Fisk från Findus

Erfarenhet, kunskap och tydliga krav. Det är vår modell för att leverera riktigt bra råvaror. I Findus fiskdisk innebär det att all fisk djupfryses 4-6 timmar efter fångst för att behålla den fina kvalitén och det saftiga köttet. Alla filéer är utvalda och handskurna enligt tydliga krav på smak, textur och storlek. 

 

• 100% MSC-märkt - Ett enkelt miljövänligt val.
• Tidsbesparande - ingen putsmån & inget skinn.
• Tillgänglig - köp fisk efter behov, inte efter säsong.
• Lättplanerad - alltid tillräckligt med fisk hemma.
• 100% råvara - vikter alltid angivna utan glasering.
• Djupfryst - råvaran bevarad direkt vid fångst.

 

Findus Fiskdisk

Filé, MSC
Fångstområde: NordostatlantenNordostatlanten
Vikt: 120-200 g/5 kg
Findus art. nr: 132333

Läs mer

Ryggfilé, MSC
Fångstområde: Nordostatlanten
Vikt: 100-140 g/5 kg
Findus art. nr: 94979

Läs mer

Dinner Cuts - ryggfilé, MSC
Fångstområde: Nordostatlanten
Vikt: 120-200 g/5 kg
Findus art. nr: 3617

Läs mer

Ryggfilé, MSC
Fångstområde: Nordostatlanten
Vikt: 60-100 g/5 kg
Findus art. nr: 132350

Läs mer

Ryggbitsfilé Frionor, MSC
Fångstområde: Nordostatlanten
Vikt: 100-250 g/5 kg
Findus art. nr: 102374

Läs mer

Ryggbitsfilé, MSC
Fångstområde: Nordostatlanten
Vikt: 90-120 g/5 kg
Findus art. nr: 102328

Läs mer

Filé, MSC
Fångstområde: Stilla havet, FAO 81
Vikt: 110-170 g/5 kg
Findus art. nr: 13456

Läs mer

Filébit, MSC
Fångstområde: Stilla havet, FAO 81
Vikt: 120-140 g/5 kg
Findus art. nr: 90454

Läs mer

Dinner Cuts - ryggfilé, MSC
Fångstområde: Stilla havet, FAO 81
Vikt: 105-135 g/5 kg
Findus art. nr: 15348

Läs mer

Filé, MSC
Fångstområde: Stilla havet, FAO 67 & 61
Vikt: 55-115 g/4,54 kg
Findus art. nr: 142374

Läs mer

Filé, MSC
Fångstområde: Stilla havet, FAO 67 & 61
Vikt: 90-110 g / 5 kg
Findus art. nr: 85464

Läs mer

Filé, MSC
Fångstområde: Sydöstra Atlanten, FAO 47
Vikt: 110-130 g/5 kg
Findus art. nr: 95541

Läs mer

Filé - portion
Fångstområde: Odlad vid Färöarna
Vikt: 140 g/5 kg
Findus art. nr: 272329

Läs mer


Torsk(Pollachius virens)

En klassisk favorit som passar i alla former av fiskrätter. Det fina vita köttet är saftigt och sönderfallande. Torsken har en frisk mild smak med mjäll söt krämighet. Ryggfilé från torsk anses vara det finaste i fiskdisken. Vi håller med.

Sej(Pollachius virens)

En smakrik fisk som tillhör torskfamiljen. Sejens kött är fast och saftigt med en något gråare ton är torsk. Den fylliga lätt smöriga smaken ger mycket karaktär oavsett om sejfilén tillagas som den är, i en gratäng eller i en fiskburgare.

Lax(Pollachius virens)

Lax är omåttligt populärt. Det feta saftiga köttet har en lätt gräddig sötma och är lätt att smaksätta med bred variation. Köttet är fast med tuggvänlig karaktär. Lax innehåller rikligt med Omega 3 samt A- och D-vitamin.

Hoki(Pollachius virens)

Hokin är en släkting till kummel och passar med sitt vita, skivliga och saftiga kött bra i alla vanliga fiskrätter. Smaken är friskt mild och lätt att jobba upp med olika kryddningar. Filéerna kan med fördel rimmas för att få fastare karaktär.

Alaska Pollock(Pollachius virens)

”En torsk från Stilla havet” är en vanlig beskrivning av alaska pollock. Mild smak och medelfast saftigt kött ger samma karaktär och breda tillagningsmöjligheter som med torsk och hoki. Populär i gratänger och även i Fish n Chips. 

Kapkummel(Pollachius virens)

Kapkummel påminner mycket om torsk i både smak och textur. Köttet är något fastare än torsk och blir vackert vitt vid tillagning. Kummel är populär i det spanska köket och får väldigt fin karaktär av att marineras i lime.

Djupfryst Perfektion

Att djupfrysa livsmedel är ett strålande sätt att bevara livsmedlets kvalitet och näring. Förutom att bevara råvarans kvaliteter ger djupfrysning miljömässiga fördelar då det går att ta fram precis den mängd som behövs och slippa onödigt matsvinn. 

-18° 

Djupfrysning ger stabilitet i pris, tillgång och kvalitet.

Bäst sätt att tina fisk

För att börja dagen med fint tinade filéer rekommenderar vi att fisken tinas långsamt. Lägg ut filéerna på bleck och täck med plastfilm. Ställ in i kylen och låt filéerna tina över natten.

Tinar du fisken samma dag som den ska serveras, lägg de frysta filéerna i saltlag och rimma dem menar de tinar. När de är tinade låt dem ligga kvar en stund så att köttet hinner dra åt sig av saltlagen.

Laga & Servera Fisk

Erfarenhet, kunskap och passion. Det är modellen för att servera riktigt bra mat. Att med rätt råvaror och smaker locka gästerna att komma tillbaka flera dagar i veckan. Som inspiration har vi här nedan dukat upp en servering av fiskrätter utmärkta till Dagens Fisk. 

56° 

är ett bra riktmärke för innertemperatur på fisken.

Att lyckas med fisk på menyn handlar till större delen om att inte krångla till det. Tillaga fisken till perfekt temperatur och servera med smakrika tillbehör. Till de vita fiskarna i vår fiskdisk passar det bra med kraftiga dominanta smaker som t ex saffran i soppan, eller knaprig bacon på toppen. Lycka till med fisken och tveka inte att höra av dig om du undrar något.

Recept: Dagens lunch

100% MSC-märkt

Erfarenhet, kunskap och tydliga krav. Det är modellen för att leverera riktigt bra råvaror. Vi på Findus var först i Sverige med MSC-märkt fisk 2003 och har jobbat nära MSC sedan dess. Vi köper bara fisk från utvalda leverantörer för att garantera spårbarhet och vi väljer aktivt att inte köpa fisk på spotmarknaden. Vårt och ditt val gör skillnad. 

 

LÄS MER OM VARFÖR MSC-MÄRKT FISK FRÅN FINDUS ÄR ETT SMART VAL:

Vi vill äta miljövänlig fisk1 

Aldrig förut har så många konsumenter efterfrågat och valt att köpa miljömärkt fisk. Svenskarna är pålästa och vill ha hållbara alternativ både när de handlar i butik och äter ute. 75 % anser att vi bara ska äta fisk från hållbara källor. 67 % föredrar miljömärkt fisk och skaldjur när det är möjligt.

MSC Consumer Insights Country Report –Sweden, 2016 

 

Vi vill äta mer fisk och mindre rött kött2

Det pågår ett skifte i val av protein - från rött och vitt till vitt och grönt. Och det rör sig snabbt. Hela 38 % av svenskarna har idag en livsstil som präglas av hälsa och hållbarhet. Ju mer fisk som äts, desto viktigare att fisken kommer från hållbara, kontrollerade fiskbestånd. 

2 Insikter #8 - Proteinskiftet, Macklean, 2016 

 

MSC-märket är pålitligt3,4 

Med DNA-tester kontrollerar MSC att märket sitter på rätt produkt. Resultaten visar att över 99 % av alla MSC-märkta produkter är korrekt märkta världen över. Studier visar att motsvarande siffror för icke MSC-märkta produkter är 70 %. 

3 www.msc.org/documents/chain-of-custody-documents/from-ocean-to-plate

Pardo, M. Á., Jiménez, E. & Pérez-Villarreal, B.Misdescription incidents in seafood sector. Food Control 62, 277–283 (2016).  2016

 

MSC:s program är lätt att förklara & förstå

1 Tillräckligt med fisk ska lämnas kvar i havet så att beståndet behåller sin livskraft. 

2 Fiskets påverkan på den marina miljön ska vara minimal. 

3 Det ska finnas en plan så att fisket sköts ansvarsfullt även framåt. De som fiskar på samma 
bestånd måste samarbeta. 

4 Årliga granskningar görs av oberoende part.

Vi vill ha oberoende miljömärkningar1

69 % anser att varumärkens påståenden om hållbarhet ska bekräftas genom märkning av en oberoende organisation. MSC är ett bevisat starkt program för att öka mängden fisk i haven över tid och det blåa miljömärket har över 50 % igenkänning i test.

MSC Consumer Insights Country Report –Sweden, 2016 

 

MSC:s standard är baserad på global forskning

MSC:s hållbarhetsprogram är framtaget i samarbete
med forskare från hela världen. Alla yrkesfisken som fiskar på laglig väg kan genomgå en oberoende granskning mot MSC:s miljöstandard för ett hållbart fiske. Om kraven uppfylls blir yrkesfisket certifierat. Granskningen görs alltid av oberoende företag som är utbildade i MSC:s standard.

 

MSC gör skillnad för mer än fisken

MSC:s program leder inte bara till starkare fiskbestånd, förbättrad datainsamling och ökat samarbete mellan yrkesfisken, utan även till färre bifångster. Ett exempel är kummelfisket i Sydafrika där tusentals albatrosser skonats genom att fågelskrämsellinor införts.  

Mer fisk från Findus

Panerat

Vi har ett brett sortiment av panerade fiskar i vårt sortiment. Den evigt unga fiskpinnen, favoriten Skeppartorsk och riktigt frasig Fish n Chips - det finns alternativ för både barn och vuxen, till lunch sittandes eller i farten.

   Visa all panerad fisk   

 

Panerad fisk från Findus

Fisk med topping

Våra toppade fiskar är för dig som vill att det ska gå snabbt och samtidigt blir riktigt gott. Med smakrik topping redan på plats sätter du bara in fisken i ugnen och lägger tiden på riktigt goda tillbehör. Välj mellan Mandel, Benedictine, Tomat och många fler smaker.

  Visa alla fiskar med topping   

 

Fisk med topping från Findus