Vi älskar det gröna köket och det gör även minst 38%* av Sveriges befolkning. Låt oss presentera:  

Veggie logo

Veggie görs på protein från sojabönor. Supergoda produkter med så bra proteinvärde att de kan ersätta kött rakt av. Veggie finns som hamburgare, korvar, bouletter och färs. Produkterna ger dig snabbt en grönare meny av riktigt goda rätter med lågt CO2e-utsläpp. Helt enkelt klimatvänlig mat som gillas och glatt äts upp. Superbra! 

* Enligt Mackleans rapport “Insikter #8 Proteinskiftet” säger 38% att de lever LOHAS = Lifestyle of Health and Sustainability. Viktigt för dem är bland annat att välja vego före kött.

 

Veggie burgareVeggie färsVeggie boulette, liten
Veggie burgareVeggie färsVeggie boulette, liten

 

Veggie korv, litenVeggie korvVeggie boulette, liten
Veggie korv, litenVeggie korvVeggie boulette

 

 

Lätt att vara Klimatsmart med Veggie och Klimatberäknade recept

Det ska vara lätt att laga bra mat med liten klimatpåverkan. Därför klimatberäknar vi våra recept och märker upp alla som uppfyller våra krav på lågt CO2e-utsläpp med vårt gröna löv. Alla recept med Veggie är klimatberäknade och har låga CO2e-nivåer. Det är klimatsmarta och populära rätter som ger supergod grön/vegetarisk varation på menyn.

Klimatberäknade recept

 

Supergröna Veggierecept 

Alla recept är näringsvärdesberäknade och kan portionsberäknas efter så många portioner som du serverar.  

Se alla recept med Veggie

 

 

Vi älskar det gröna köket

Framtidens mat är grönare och mer varierad än någonsin. Den får oss att må bra och vår omvärld att må bättre. Inte konstigt att allt fler äter grönare. På Findus utmanar vi därför vårt sätt att tänka kring smaker och komposition för att det ska vara enkelt och roligt för dig att sätta en grönare meny som möter det stora och ökande intresset. 

Vårt gröna kök är ett lustfyllt kök med en självklar mix av grönsaker och protein från framför allt växtriket. Inspirationen flödar, goda klimatvänliga recept skapas och nya produkter tar form. Vi erbjuder redan idag marknadens bredaste sortiment av både gröna och vegetariska produkter - Quorn, Grönsaksbiffar och Veggie som är nya namnet på våra populära sojaprodukter. 

Vi har ett grönt hjärta sedan 75 år tillbaka och älskar den gröna tiden vi lever i. Oavsett om du helst lagar helt från grunden, lagar snabbt, lagar till vuxna eller till barn erbjuder vårt gröna kök allt du behöver för en rolig, varierad och klimatvänlig meny.

 

Gröna köket

 

Veggie symbol