Quornspett med ingefära/tomatsås och bulgurpytt

Quornspett med ingefära/tomatsås & bulgurpytt

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Börja med spetten. Blanda olja, BBQ-sås, salt och peppar,

  2. Värm enligt anvisning på förpackningen.

  3. Servera förslagsvis med broccolibuketter.

  4. och låt spetten marineras i 30 minuter. Spettan grillas

  5. med fördel i grillpanna alt. tillagas i ca 4 minuter, 200˚C

  6. i ugnen.

  7. INGEFÄRA/TOMATSÅS

  8. Riv ingefäran och fräs den i olja tillsammans med lök och

  9. vitlök. Hall pa tomater och tomatpure, koka i 30 minuter.

  10. Smaka av med salt, socker och peppar.

  11. GREKISK BULGURPYTT

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    517,21 kcal
  • Energi (kJ)
    2162,47 kJ
  • Fett
    22,60 g
  • Enkelomättade fettsyror
    14,75 g
  • Fleromättade fettsyror
    4,21 g
  • Mättade fettsyror
    3,44 g
  • Fibrer
    11,33 g
  • Järn
    2,62 mg
  • Kalcium
    80,63 mg
  • Kalium
    567,79 mg
  • Kolhydrater
    51,01 g
  • Disackarider
    2,02 g
  • Monosackarider
    3,55 g
  • Sackaros
    2,02 g
  • Magnesium
    152,45 mg
  • Natrium
    859,32 mg
  • Niacin
    4,18 mg
  • Protein
    21,75 g
  • Riboflavin
    0,34 mg
  • Tiamin
    1,20 mg
  • Vatten
    376,81 g
  • Vitamin B12
    0,26 µg
  • Vitamin B6
    0,35 mg
  • Vitamin C
    50,37 mg
  • Vitamin E
    5,30 mg
  • Zink
    8,43 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet