Fiskgratäng med grönkål och ärter

Fiskgratäng med grönkål och ärter

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Tillagning

  2. En variant på fiskgratäng - här med grönkål och ärter. Passar perfekt som en middagsrätt till både vardag och helg. Eller varför inte som ett alternativ på julbordet? 

  3. 1.  Sätt ugnen på 220 grader.

  4. 2.  Skala och koka potatisen mjuk, pressa och lägg i en bunke. Rör ner äggulor, smör och rapsolja. Smaksätt med salt, peppar och muskot.

  5. 3.  Spritsa det svalnade moset i toppar runt kanterna på en ugnssäker form.

  6. 4.  Tina ryggfilé av sej och lägg ner den i formen. Salta.

  7. 5.  Hacka schalottenlöken och fräs i olivolja med tinad hackad grönkål, ärter, smetana och mascarpone. Smaksätt med salt och vitpeppar.

  8. 6.  Fördela grönkålsblandningen över fisken och avsluta med riven julost.

  9. 7.  Gratinera i ugn ca 20-25 min tills den fått fin färg och fisken känns mjuk. 

  10. TIPS!
    Pressa i lite citronsaft i grönkålsblandningen. 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    622,18 kcal
  • Energi (kJ)
    2594,64 kJ
  • Fett
    46,08 g
  • Enkelomättade fettsyror
    12,71 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,75 g
  • Mättade fettsyror
    12,50 g
  • Fiber
    6,47 g
  • Järn
    1,96 mg
  • Kalcium
    226,73 mg
  • Kalium
    1143,65 mg
  • Kolesterol
    151,93 mg
  • Kolhydrat
    24,47 g
  • Disackarider
    3,06 g
  • Monosackarider
    1,73 g
  • Sackaros
    2,37 g
  • Magnesium
    78,72 mg
  • Natrium
    139,27 mg
  • Niacin
    5,12 mg
  • Protein
    24,84 g
  • Riboflavin
    0,34 mg
  • Tiamin
    0,38 mg
  • Vatten
    269,66 g
  • Vitamin B12
    2,69 µg
  • Vitamin B6
    0,55 mg
  • Vitamin C
    60,68 mg
  • Vitamin D
    0,48 µg
  • Vitamin E
    7,06 mg
  • Zink
    1,69 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet