Barnen vill ha mer vegetarisk mat till lunch

  VEGETARISKT - OM BARNEN FÅR VÄLJA

  Vegetarisk kost är bra för både kroppen och klimatet! Men de flesta som äter vegetariskt anser att variation är det viktigaste för att de ska välja vegetarisk mat flera dagar i veckan. Det tycker såklart även barnen, som är mer medvetna om fördelarna med vegetarisk mat än någonsin. Vi testade att servera en barnpanel fem vegetariska rätter och alla rätter fick tummen upp. Varför inte testa ni också och se vad barnen tycker?

   

   

  VARIERA MENYN MED VÅRT GRÖNA UTBUD!

  Med vårt breda utbud av vegetariska alternativ är det lätt att variera menyn och samtidigt göra den klimatsmart. Bland våra produkter finns det såväl veganska och vegetariska råvaror, som vegetariska produkter som är färdiga att servera. Människor som älskar kött varierar sina maträtter varje dag, så varför skulle man tänka annorlunda om vegetariskt?


  Pease är en ny serie veganska produkter gjorda på proteinrika ärter. Produkterna har en köttlik textur och ett proteininnehåll på upp till 33%. Pease finns i tre olika varianter: färs, strimlor och pulled med smak av chili & vitlök. Pease är framtidens protein då det både är gott och har ett lågt klimatavtryck.


  Läs mer


  Veggie är ett sojaprotein med köttlik textur som många känner igen och har provat. Veggie finns i ett flertal festliga varianter som korv, hamburgare och bouletter. Precis som de andra två alternativen med Pease och Quorn har Veggie ett lågt CO2-avtryck och är ett klimatsmart alternativ.


  Läs mer


  Vårt mest välkända vegetariska varumärke är Quorn. Quorn är ett fullvärdigt protein gjort på svamp som är rikt på fibrer. Det innehåller alla essentiella aminosyror, har en låg salthalt och innehåller inget kolesterol. Nyttigt både för dig och planeten! Med Quorn är det enkelt att tillaga många favoriträtter i vegetarisk tappning.


  Läs mer

  VEGETARISKA LUNCHRECEPT

  Om du behöver inspiration till din vegetariska meny kan vi fresta med några nya gröna recept på klassiska lunchmåltider. Dessutom är alla recepten klimatberäknade så att du enkelt kan se hur stor skillnad du kan göra för miljön genom att välja vegetariskt när du sätter din meny.

  BLI EXPERT PÅ VEGETARISK MAT

  Ta del av Findus Green Cooking Academy och lär dig mer om grön matlagning. Vi ger dig inspirationen och kunskaperna som du behöver för att kunna sätta ihop en god och varierad vegetarisk meny som även är klimatsmart. 

  MER INFO
  Lär dig allt om grön matlagning och vegetariska menyer på Green Cooking Academy