Gott och klimatsmart på vårens och sommarens meny!

Det är spännande tider. Fler och fler äter med både hjärna och mage. Klimatsmart, hållbart, vegetariskt, mindre kött – de individuella preferenserna på mat ökar. Det är inte nytt men det börjar sätta sig. Den yngre generationen är med på noterna och vem vet vad de kommer att ställa för krav på menyn. Fråga gärna oss, vi har rätt bra aning! Kontakta oss för ett skräddarsytt erbjudande för din meny!

Jag vill gärna ha ett skräddarsytt erbjudande!

Därför ska du välja frysta produkter!

Lång hållbarhet Med våra frysta produkters långa hållbarhet slipper du bry dig om korta utgångsdatum eller riskera att något ska ta slut i förväg.

Alltid i säsong Våra grönsaker och frukter skördas precis i rätt tid och fryses ner bara timmar senare. Därför är våra mogna och spröda säsongsprodukter tillgängliga året runt i frysen.

Mindre Svinn Våra frysta grönsaker är skurna och enkla att portionera. Därför kan du ta ut så mycket som du behöver åt gången och låta resten ligga kvar. Det minskar matsvinnet i köket!

Saftiga burgare med gröna proteiner

Var inte rädd för att locka gästen till grönare burgare. Vårt breda vegetariska utbud med klimatsmarta burgare  ger din meny god och hållbar variation. Välj mellan Quorn,Pease, Veggie, samt Findus gröna biffar.

Om det är någon som är velig kan du erbjuda en 50/50 burgare med hälften vegetarisk färs och hälften nötfärs. Eller krydda med lite bacon så att det känns bekant.

Oemotståndliga gröna burgare
Grillad Pease burgare med ägg och bacon
Klassisk burgare med Pease- och nötfärs
Grön dubbelburgare extra allt
Pease burgare med ädelost och cheddar

BARNMENY MED GRÖNT FOKUS

Glada barn ger glada föräldrar! I vårt sortiment finns många klimatsmarta alternativ som barnen älskar. Eller vad sägs om vegansk Quorn burgare, frasigt panerad fisk, mumsig libanesisk falafel och ekologiska pannkakor att servera med sylt och grädde.


Idag när barn är minst lika medvetna om matens påverkan på klimatet som sina föräldrar är det viktigt att ligga i framkant. En barnmeny som kombinerar hållbarhet och populära rätter gör er snabbt till en favoritrestaurang hos både barnen och föräldrarna.

Barnens klimatsmarta favoriter
Quorn burgare med ost och klassiska tillbehör
Fisktacos i mjukt bröd med majs och guacamole
Falafel i pitabröd med allt gott
Pease bolognese med pasta penne

Mer hållbar fisk på tallriken!

Idag förväntar sig dina gäster att all fisk på menyn är hållbart fiskad. Hos Findus är det enkelt att välja klimatsmart fisk eftersom all vår vildfångade fisk är MSC-märkt. I vårt breda fisksortiment hittar du bl a renskuren och naturell torskfilé, Fish n’ Chips Gourmetfilé, fiskburgare av torsk och sprödbakad sej.

Festmeny med fisk
Findus fisk bowl
Pulled torsk i briochebröd och srirachamajo
Fiskburgare med fänkålsslaw och picklad gurka

Upptäck fler klimatsmarta fiskrecept

Läckra efterrätter för sötsugna!

Låt gästerna unna sig riktigt läckra efterrätter med ekologiska produkter som pannkakor och puréer eller svenskbakade pajskal från Loftahammar.

Lyxiga milkshakes med frukt- och grönsakspuréer
Våra puréer är utmärkta till milkshakes. Osötade, fulla av råvarans naturliga smak, släta och lösfrysta i bitar på 5 g.

Browniepaj med chokladsås, karamelliserade nötter och rostad vit choklad
Gjord på pajskal från vårt bageri i Loftahammar, där vi bakat bröd, bullar, pajskal och pizzaabottnar från Sverige sedan 1966.

Banana split serverad i Crêpespannkakor
Tunna dubbelgräddade crêpespannkakor med vacker gyllenbrun färg är en garanterad hit i en banana split.

Vill du bli en mästare på grön mat?

I vår workshop Green Cooking Academy får du lära dig
allt du behöver till vegetarisk mat. Tillsammans med våra kunniga kockar går vi igenom allt från smaksättning och presentation, till menyplanering och köksekonomi. Dagen avslutas med matlagning av vegetariska och klimatsmarta rätter som vi dukar upp till en läcker buffé. 

 

 

Jag vill veta mer!
Findus magasin med massor av klimatsmarta tips

Beställ vårt nya magasin Casual Spring by Findus

Vårt nya magasin Casual Spring by Findus är proppfullt med inspiration till läckra, sköna och klimatsmarta rätter som passar matgäster i alla åldrar.

Jag vill ha magasinet!