Kryddfisk med blomkålsmos

Kryddfisk med blomkålsmos

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Blomkålsmos
  • Potatis
    14 kg
  • Mjölk
    2,50 liter
  • Smör
    500 g
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja
    30 msk
  • 12 kg
  • Curry
    20 g
  • Persilja torkad
    20 g
  • Paprikapulver
    20 g
  • Vitlökspulver
    20 g
  • Salt
    20 g
  • Taco kryddmix
    20 g
  • Socker
    50 g
  • Grahamsgryn
    3,30 kg

TILLAGNING

  1. Blomkålsmos

  2. Koka potatis och mosa den. Tillsätt blomkålspuré, mjölk och matfett. Hetta upp och smaksätt med salt och peppar.

  3. Kryddfisk

  4. Blanda alla ingredienser till kryddblandningen.

  5. Lägg tinad fisk på bleck och ringla över olivolja. Lägg på kryddblandningen på fisken.

  6. Sätt in i konvektionsugn 220°C ca 15 minuter till önskad innertemperatur.

  7. Servera med matvete och en god salladsbuffé.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    417,10 kcal
  • Energi (kJ)
    1745,02 kJ
  • Fett
    10,61 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,30 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,18 g
  • Mättade fettsyror
    4,05 g
  • Fiber
    8,29 g
  • Järn
    2,68 mg
  • Kalcium
    94,42 mg
  • Kalium
    1203,04 mg
  • Kolesterol
    100,17 mg
  • Kolhydrat
    46,54 g
  • Disackarider
    2,79 g
  • Monosackarider
    2,26 g
  • Sackaros
    1,53 g
  • Magnesium
    115,82 mg
  • Natrium
    270,38 mg
  • Niacin
    5,50 mg
  • Protein
    29,13 g
  • Riboflavin
    0,24 mg
  • Tiamin
    0,35 mg
  • Vatten
    301,77 g
  • Vitamin B12
    2,24 µg
  • Vitamin B6
    0,62 mg
  • Vitamin C
    88,56 mg
  • Vitamin D
    0,28 µg
  • Vitamin E
    2,52 mg
  • Zink
    1,87 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet