Juliga Quornfärsbullar med rödbetsslaw

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • 1,20 kg
  • Havregryn
    1,50 dl
  • Vatten
    3 dl
  • Ägg
    4 st
  • Japansk soja
    45 g
  • Kryddpeppar, malen
    2,50 krm
  • Nejlika, malen
    1 g
  • Salt
     g
  • Vitpeppar
     g
  • Peppar
     g
  • Rödbetsslaw
  • Gul lök
    60 g
  • Turkisk yoghurt
    1 dl
  • Majonnäs
    1 dl
  • Senap
    2 msk
  • Vitkål, strimlad
    800 g

TILLAGNING

  1. Blanda samman havregryn, vatten och ägg och låt svälla ca 4-5 minuter. Blanda i färs, soja och kryddor till en jämn smet och forma till bullar eller biffar. Stek i rapsolja elller smör.

  2. Rödbetsslaw

  3. Mixa tinade rödbetor med lök och kummin till en jämn smet. Blanda rödbetsmixen med yoghurt, majonnäs och senap. Blanda i strimlad vitkål och smaka av med salt och peppar.

Näringsvärde per portion

  • Energi (kcal)
    292,88 kcal
  • Energi (kJ)
    1225,54 kJ
  • Fett
    13,40 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,57 g
  • Fleromättade fettsyror
    7,66 g
  • Mättade fettsyror
    2,35 g
  • Fibrer
    9,05 g
  • Järn
    1,74 mg
  • Kalcium
    120,70 mg
  • Kalium
    509,95 mg
  • Kolesterol
    94,05 mg
  • Kolhydrater
    16,39 g
  • Disackarider
    2,85 g
  • Monosackarider
    5,61 g
  • Sackaros
    2,58 g
  • Magnesium
    73,63 mg
  • Natrium
    745,38 mg
  • Niacin
    0,89 mg
  • Protein
    22,27 g
  • Riboflavin
    0,51 mg
  • Tiamin
    1,55 mg
  • Vatten
    247,95 g
  • Vitamin B12
    0,83 µg
  • Vitamin B6
    0,31 mg
  • Vitamin C
    38,09 mg
  • Vitamin D
    0,35 µg
  • Vitamin E
    1,94 mg
  • Zink
    10,36 mg

Energifördelning

Alla näringsvärden

Produkter som inkluderas i receptet