Juliga Quornfärsbullar med rödbetsslaw

Juliga Quornfärsbullar med rödbetsslaw

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Blanda samman havregryn, vatten och ägg och låt svälla ca 4-5 minuter. Blanda i färs, soja och kryddor till en jämn smet och forma till bullar eller biffar. Stek i rapsolja elller smör.

  2. Rödbetsslaw

  3. Mixa tinade rödbetor med lök och kummin till en jämn smet. Blanda rödbetsmixen med yoghurt, majonnäs och senap. Blanda i strimlad vitkål och smaka av med salt och peppar.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    292,88 kcal
  • Energi (kJ)
    1225,54 kJ
  • Fett
    13,40 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,57 g
  • Fleromättade fettsyror
    7,66 g
  • Mättade fettsyror
    2,35 g
  • Fibrer
    9,05 g
  • Järn
    1,74 mg
  • Kalcium
    120,70 mg
  • Kalium
    509,95 mg
  • Kolesterol
    94,05 mg
  • Kolhydrater
    16,39 g
  • Disackarider
    2,85 g
  • Monosackarider
    5,61 g
  • Sackaros
    2,58 g
  • Magnesium
    73,63 mg
  • Natrium
    745,38 mg
  • Niacin
    0,89 mg
  • Protein
    22,27 g
  • Riboflavin
    0,51 mg
  • Tiamin
    1,55 mg
  • Vatten
    247,95 g
  • Vitamin B12
    0,83 µg
  • Vitamin B6
    0,31 mg
  • Vitamin C
    38,09 mg
  • Vitamin D
    0,35 µg
  • Vitamin E
    1,94 mg
  • Zink
    10,36 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet