Pease toppade bruschettas

Pease toppade bruschettas

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Skala och hacka schalottenlök. Krossa kikärter och ärter lite lätt. Tärna en tomat och pressa vitlök. Blanda.

  2. 2.  Tillsätt basilika och olivolja, häll på lite av kikärtspadet om det behövs. Var försiktig när du rör om så att grönsakerna inte mosas sönder allt för mycket. Smaka av med salt och peppar.

  3. 3.  Stek upp Pease färs enligt anvisning på förpackning.

  4. 4.  Bred ut stekt Pease färs på baugetterna och toppa med ärtröran. Servera!

    Tips!
    Det går bra att byta ut baguetten till annat önskat bröd, till exempel Focaccia, förbakad.

    Denna goda och matiga baugette passar perfekt både som brunch och lunch, eller varför inte som förrätt? Dessutom är det ett mycket proteinrikt och klimatsmart recept gjort på Findus veganska ärtprotein Pease.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    254,22 kcal
  • Energi (kJ)
    1063,71 kJ
  • Fett
    7,25 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,76 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,65 g
  • Mättade fettsyror
    0,75 g
  • Fibrer
    6,42 g
  • Järn
    1,70 mg
  • Kalcium
    65,55 mg
  • Kalium
    472,24 mg
  • Kolesterol
    0,90 mg
  • Kolhydrater
    32 g
  • Disackarider
    2,78 g
  • Monosackarider
    3,26 g
  • Sackaros
    0,69 g
  • Magnesium
    48,86 mg
  • Natrium
    800,02 mg
  • Niacin
    1,54 mg
  • Protein
    11,76 g
  • Riboflavin
    0,18 mg
  • Tiamin
    0,63 mg
  • Vatten
    77,67 g
  • Vitamin B12
    0,12 µg
  • Vitamin B6
    0,28 mg
  • Vitamin C
    9,55 mg
  • Vitamin E
    2,31 mg
  • Zink
    4,03 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet