
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Krossade tomater5 dl
- Chili, färsk20 g
- Yoghurt, naturell4 dl
- Vitpeppar4 g
- Salt9 g
- Mynta, färsk6 msk
- Pitabröd700 g
- Isbergssallad150 g
- Tomat, skivad300 g
- Rödlök150 g
- Fefferoni150 g
TILLAGNING
1. Tillaga Pease pulled enligt anvisning på förpackning.
2. Dela tomater, skiva lök och strimla sallad.
3. Dela och skrapa kärnorna ur chili, blanda med passerade tomater och salt i en skål.
4. Hacka mynta och blanda med yoghurt i en skål och smaka av med salt och peppar.
5. Värm pitabröd enligt anvisning på förpackning och servera Pease i bröden med tomat, lök, isbergssallad och feferoni. Servera tillsammans med de två såserna.
Tips!
Byt ut yoghurten mot ett vegetabiliskt alternativ för att göra rätten vegansk.
Servera denna klimatsmarta och proteinrika lakto-vegetariska rätt i gatuköket eller på lunchrestaurangen, passar perfekt som lunch att ta med i farten eller när gästerna behöver äta på stående fot.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)579,13 kcal
- Energi (kJ)2423,89 kJ
- Fett18,61 g
- Enkelomättade fettsyror1,81 g
- Fleromättade fettsyror0,96 g
- Mättade fettsyror2,28 g
- Fibrer6,10 g
- Järn1,11 mg
- Kalcium79,31 mg
- Kalium471,28 mg
- Kolesterol4,20 mg
- Kolhydrater50,14 g
- Disackarider2,23 g
- Monosackarider5,07 g
- Sackaros0,37 g
- Magnesium34,53 mg
- Natrium886,68 mg
- Niacin1,49 mg
- Protein48,88 g
- Riboflavin0,09 mg
- Tiamin0,14 mg
- Vatten174,16 g
- Vitamin B120,10 µg
- Vitamin B60,24 mg
- Vitamin C40,26 mg
- Vitamin D0,01 µg
- Vitamin E1,95 mg
- Zink0,78 mg