Kyckling Doro med etiopiska smaker
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 1,50 kg
- Lök gul, tärnade3 st
- Röd paprika, tärnad440 g
- Grön paprika, tärnad440 g
- Svartpeppar1 tsk
- Olja1 dl
- Kycklingbuljong10 g
- Vitpeppar1 tsk
- Muskotnöt0,50 tsk
- Hackad Persilja20 g
TILLAGNING
1. Fräs lök och all paprika i olja. Tillsätt därefter kyckling och kryddor. Slå över 0,5 liter vatten och låt koka ett par minuter.
2. Smaksätt med 2-3 msk aromatiskt smör och strö över hackad persilja.
Tips!
Servera gärna med ris.
Smakrik kycklinggryta med influenser från Etiopien och Eritrea. Mustig och god rätt som dessutom går snabbt att laga till många gäster. Passar utmärkt att servera till såväl lunch som middag.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)314,04 kcal
- Energi (kJ)1314,25 kJ
- Fett13,11 g
- Enkelomättade fettsyror7,07 g
- Fleromättade fettsyror3,39 g
- Mättade fettsyror1,79 g
- Fiber1,39 g
- Järn0,78 mg
- Kalcium31,52 mg
- Kalium714,72 mg
- Kolesterol102 mg
- Kolhydrat5,94 g
- Disackarider0,52 g
- Monosackarider5,10 g
- Sackaros0,58 g
- Magnesium60,31 mg
- Natrium685,04 mg
- Niacin20,45 mg
- Protein42,18 g
- Riboflavin0,25 mg
- Tiamin0,32 mg
- Vatten211,57 g
- Vitamin B120,32 µg
- Vitamin B61,18 mg
- Vitamin C132,58 mg
- Vitamin D0,95 µg
- Vitamin E5,86 mg
- Zink1,45 mg