Doro från Etiopien/Eritrea - kycklingen

Kyckling Doro med etiopiska smaker

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • 1,50 kg
  • Lök gul, tärnade
    3 st
  • Röd paprika, tärnad
    440 g
  • Grön paprika, tärnad
    440 g
  • Svartpeppar
    1 tsk
  • Olja
    1 dl
  • Kycklingbuljong
    10 g
  • Vitpeppar
    1 tsk
  • Muskotnöt
    0,50 tsk
  • Hackad Persilja
    20 g

TILLAGNING

  1. 1. Fräs lök och all paprika i olja. Tillsätt därefter kyckling och kryddor. Slå över 0,5 liter vatten och låt koka ett par minuter.

  2. 2. Smaksätt med 2-3 msk aromatiskt smör och strö över hackad persilja.

  3. Tips!

  4. Servera gärna med ris. 

  5. Smakrik kycklinggryta med influenser från Etiopien och Eritrea. Mustig och god rätt som dessutom går snabbt att laga till många gäster. Passar utmärkt att servera till såväl lunch som middag.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    314,04 kcal
  • Energi (kJ)
    1314,25 kJ
  • Fett
    13,11 g
  • Enkelomättade fettsyror
    7,07 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,39 g
  • Mättade fettsyror
    1,79 g
  • Fiber
    1,39 g
  • Järn
    0,78 mg
  • Kalcium
    31,52 mg
  • Kalium
    714,72 mg
  • Kolesterol
    102 mg
  • Kolhydrat
    5,94 g
  • Disackarider
    0,52 g
  • Monosackarider
    5,10 g
  • Sackaros
    0,58 g
  • Magnesium
    60,31 mg
  • Natrium
    685,04 mg
  • Niacin
    20,45 mg
  • Protein
    42,18 g
  • Riboflavin
    0,25 mg
  • Tiamin
    0,32 mg
  • Vatten
    211,57 g
  • Vitamin B12
    0,32 µg
  • Vitamin B6
    1,18 mg
  • Vitamin C
    132,58 mg
  • Vitamin D
    0,95 µg
  • Vitamin E
    5,86 mg
  • Zink
    1,45 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet