Banan och toffeepaj

Banan och toffeepaj

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Pajdeg, gluten & laktosfri, FINDUS 96013025
    1 st
  • kakao
    1 dl
  • Florsocker
    1 dl
  • Bananer, mogna
    4 st
  • Vispgrädde
    3 dl
  • Kondenserad mjölk
    400 g
  • Mörk choklad
    100 g

TILLAGNING

  1. 1. Lägg ner den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en större kastrull, täck helt med vatten. Låt koka /sjuda i ca 2,5 timme. Fyll på med vatten vid behov. Tag upp burken och låt svalna. Kolasåsen är klar!

  2. 2. Mixa pajdeg och florsocker i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform, ca 28cm i diameter. Grädda i ugn på 175°C i ca 10 minuter.

  3. 3. Skiva bananer och fördela dem i det glutenfria pajskalet. Häll ut kolasåsen och fördela bananskivor på kolasåsen. Vispa grädden till fast konsistens och bred ut över pajen. Riv choklad över pajen.

    Tips!

  4. Använd glutenfri pajdeg för att anpassa desserten till gluteintoleranta.

    Fantastiskt god banan- och toffeepaj till alla som gillar söta bakverk och desserter.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    440,82 kcal
  • Energi (kJ)
    1844,40 kJ
  • Fett
    27,45 g
  • Enkelomättade fettsyror
    7,08 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,89 g
  • Mättade fettsyror
    16,73 g
  • Fiber
    2,58 g
  • Järn
    2,01 mg
  • Kalcium
    119,63 mg
  • Kalium
    518,60 mg
  • Kolesterol
    53,12 mg
  • Kolhydrat
    40,89 g
  • Disackarider
    16,80 g
  • Monosackarider
    3,92 g
  • Sackaros
    12,32 g
  • Magnesium
    59,82 mg
  • Natrium
    268,20 mg
  • Niacin
    1,24 mg
  • Protein
    6,64 g
  • Riboflavin
    0,22 mg
  • Tiamin
    0,11 mg
  • Vatten
    87,58 g
  • Vitamin B12
    0,16 µg
  • Vitamin B6
    0,39 mg
  • Vitamin C
    5,29 mg
  • Vitamin D
    0,37 µg
  • Vitamin E
    1,72 mg
  • Zink
    0,98 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet