INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Pajdeg, gluten & laktosfri, FINDUS 960130251 st
- Mozarella125 g
- Salami200 g
- Oregano2 msk
- Ägg1 st
- Parmesan, riven25 g
TILLAGNING
1. Kavla ut pajdeg, ca 5 mm tjock. Stansa ut rundlar ca 8-10 cm i diameter.
2. Lägg en skiva salami samt en skiva mozzarella på vardera rundel på pajdegen. Nyp ihop pajdegen och rulla till små bollar.
3. Lägg pizzabollarna på bakplåtspapper, pensla med ägg, riv över parmesan och oregano.
4. Grädda på 160°C i ca 25 minuter.
Tips!Variera med kryddig korv, ost, svamp, grillade grönsaker, pesto.
Garanterat uppskattat av både vuxna och barn såväl i skola som i lunchrestaurangen.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)349,53 kcal
- Energi (kJ)1462,47 kJ
- Fett26,42 g
- Enkelomättade fettsyror9,39 g
- Fleromättade fettsyror3,22 g
- Mättade fettsyror12,53 g
- Fiber0,61 g
- Järn0,61 mg
- Kalcium90,02 mg
- Kalium78,35 mg
- Kolesterol63,42 mg
- Kolhydrat17,82 g
- Disackarider0,48 g
- Monosackarider0,04 g
- Sackaros0,05 g
- Magnesium11,97 mg
- Natrium722,77 mg
- Niacin1,87 mg
- Protein10,41 g
- Riboflavin0,16 mg
- Tiamin0,12 mg
- Vatten28,11 g
- Vitamin B120,54 µg
- Vitamin B60,09 mg
- Vitamin C0,28 mg
- Vitamin D0,56 µg
- Vitamin E1,72 mg
- Zink1,03 mg