
Fiskburgare med picklad rödkål
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Ättika0,50 dl
- Socker1 dl
- Vatten1,50 dl
- Rödkål200 g
- Crème Fraiche400 g
- Grekisk yoghurt200 g
- Citron1,50 st
- Salt1,50 g
- Gurka800 g
- Dill50 g
- Isbergssallad900 g
TILLAGNING
1. Rör ihop lagen - ättika, socker och vatten.
2. Skiva rödkål i smala strimlor, använd gärna en mandolin, och lägg ner i lagen.
3. Rör samman crème fraiche med yoghurt, citronjuice och zest. Krydda med salt och peppar.
4. Hyvla gurka och blanda med dill.
5. Lägg fiskburgarna på ett bleck och stek i ugn.
Tips!
Servera med rostad potatis och morötter.
Burgare på ett nytt sätt - Fiskburgare! Gott, klimatsmart och frasigt val som passar både små och stora gäster!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)490,83 kcal
- Energi (kJ)2050,41 kJ
- Fett21,12 g
- Enkelomättade fettsyror5,65 g
- Fleromättade fettsyror3,50 g
- Mättade fettsyror10,42 g
- Fiber2,68 g
- Järn1,64 mg
- Kalcium150,97 mg
- Kalium816,27 mg
- Kolesterol102,96 mg
- Kolhydrat55,07 g
- Disackarider11,32 g
- Monosackarider4,66 g
- Sackaros8,87 g
- Magnesium56,44 mg
- Natrium865,58 mg
- Niacin2,47 mg
- Protein18,08 g
- Riboflavin0,27 mg
- Tiamin0,13 mg
- Vatten314,62 g
- Vitamin B120,84 µg
- Vitamin B60,34 mg
- Vitamin C26 mg
- Vitamin D1,06 µg
- Vitamin E2,74 mg
- Zink1,16 mg