Fiskburgare med picklad rödkål

Fiskburgare med picklad rödkål

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • 750 g
  • Ättika
    0,50 dl
  • Socker
    1 dl
  • Vatten
    1,50 dl
  • Rödkål
    200 g
  • Crème Fraiche
    400 g
  • Grekisk yoghurt
    200 g
  • Citron
    1,50 st
  • Salt
    1,50 g
  • Gurka
    800 g
  • Dill
    50 g
  • Isbergssallad
    900 g

TILLAGNING

  1. 1. Rör ihop lagen - ättika, socker och vatten.

  2. 2. Skiva rödkål i smala strimlor, använd gärna en mandolin, och lägg ner i lagen.

  3. 3. Rör samman crème fraiche med yoghurt, citronjuice och zest. Krydda med salt och peppar.

  4. 4. Hyvla gurka och blanda med dill.

  5. 5. Lägg fiskburgarna på ett bleck och stek i ugn.

  6. Tips!
    Servera med rostad potatis och morötter.

    Burgare på ett nytt sätt - Fiskburgare! Gott, klimatsmart och frasigt val som passar både små och stora gäster!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    490,83 kcal
  • Energi (kJ)
    2050,41 kJ
  • Fett
    21,12 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,65 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,50 g
  • Mättade fettsyror
    10,42 g
  • Fiber
    2,68 g
  • Järn
    1,64 mg
  • Kalcium
    150,97 mg
  • Kalium
    816,27 mg
  • Kolesterol
    102,96 mg
  • Kolhydrat
    55,07 g
  • Disackarider
    11,32 g
  • Monosackarider
    4,66 g
  • Sackaros
    8,87 g
  • Magnesium
    56,44 mg
  • Natrium
    865,58 mg
  • Niacin
    2,47 mg
  • Protein
    18,08 g
  • Riboflavin
    0,27 mg
  • Tiamin
    0,13 mg
  • Vatten
    314,62 g
  • Vitamin B12
    0,84 µg
  • Vitamin B6
    0,34 mg
  • Vitamin C
    26 mg
  • Vitamin D
    1,06 µg
  • Vitamin E
    2,74 mg
  • Zink
    1,16 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet