
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Jäst50 g
- Kranvatten5 dl
- Salt1 msk
- Olivolja1 dl
- Vetemjöl5 dl
- Vetemjöl special450 g
- Topping:
- Ägg1 st
- Mjölk15 g
- Sesamfrö, svarta4 g
- Sesamfrö, vita4 g
- Timjan torkad0,50 msk
- Flingsalt5 g
TILLAGNING
Smula ner jästen i tempererat vatten (37°C) och lös upp. Slå i vätska, salt, olja och mjöl i en bunke eller degblandare.
Kör i degblandare ca 10 min alternativt för hand dubbla tiden. Låt jäsa under duk i 40 min till dubbel storlek. Dela upp degen i 10 bitar. Rulla bitarna till bollar och platta ut dem. Lägg på plåt eller bleck på bakplåtspapper och låt jäsa under duk i 30 minuter.
Sätt ugnen på 200°C varmluft. Vispa ihop ägg och mjölk och pensla bullarna. Strö över toppingen på bröden. Grädda i ugnen i 10-15 min. Låt sen svalna på galler.
Tips:
Dela och rosta bröden i panna eller på grill innan servering.
På bilden: Grillad laxfiléburgare med Hamburgerbröd, pepparrotshollandaise, grillade mini-cobettes och smörbrytna primörer.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)362,97 kcal
- Energi (kJ)1518,69 kJ
- Fett11,46 g
- Enkelomättade fettsyror7,07 g
- Fleromättade fettsyror1,66 g
- Mättade fettsyror1,73 g
- Fiber2,80 g
- Järn0,99 mg
- Kalcium30,79 mg
- Kalium169,25 mg
- Kolesterol20,55 mg
- Kolhydrat55,19 g
- Disackarider1,21 g
- Monosackarider0,09 g
- Sackaros0,24 g
- Magnesium23,07 mg
- Natrium11,60 mg
- Niacin1,24 mg
- Protein7,89 g
- Riboflavin0,14 mg
- Tiamin0,18 mg
- Vatten69,37 g
- Vitamin B120,10 µg
- Vitamin B60,13 mg
- Vitamin C1,73 mg
- Vitamin D0,10 µg
- Vitamin E2,24 mg
- Zink0,79 mg