Stekt alaska pollock filé med vetekornspilaff och het sås

Stekt Alaskan-Pollock filé med vetekornspilaff och het sås

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Vänd fiskfiléerna, gärna i ekologisk havremjöl för fin färg vid stekningen. Stek i olja eller smör.

  2. Blanda alla ingredienserna till chilisåsen och koka upp, smaka av. Red eventuellt med lite majsmjöl.

  3. Serveras med vetekornspilaff.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    700,54 kcal
  • Energi (kJ)
    2931,26 kJ
  • Fett
    17,13 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,50 g
  • Fleromättade fettsyror
    10,19 g
  • Mättade fettsyror
    3 g
  • Fibrer
    25,28 g
  • Järn
    14,59 mg
  • Kalcium
    102,80 mg
  • Kalium
    2224,72 mg
  • Kolesterol
    60,01 mg
  • Kolhydrater
    59,34 g
  • Disackarider
    26,62 g
  • Monosackarider
    4,22 g
  • Sackaros
    26,62 g
  • Magnesium
    539,81 mg
  • Natrium
    296,97 mg
  • Niacin
    8,44 mg
  • Protein
    63,90 g
  • Riboflavin
    1,85 mg
  • Tiamin
    3,14 mg
  • Vatten
    219,36 g
  • Vitamin B12
    1,48 µg
  • Vitamin B6
    3,32 mg
  • Vitamin C
    19,60 mg
  • Vitamin E
    21,05 mg
  • Zink
    31,60 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning