Stekt Alaskan-Pollock filé med vetekornspilaff och het sås
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Havremjöl till stekning
- 850 g
- 1,75 kg
- Chilisås
- Krossade tomater500 g
- Chili15 g
- Grönsaksbuljong, färdig7,50 dl
- Tomatpuré50 g
- Maizenamjöl20 g
- Salt och nymald vitpeppar
TILLAGNING
1. Vänd fiskfiléerna, gärna i ekologisk havremjöl för fin färg vid stekningen.
2. Stek sedan filéerna i olja eller smör.
3. Blanda alla ingredienserna till chilisåsen och koka upp samt smaka av. Red eventuellt såsen med lite majsmjöl.
4. Tillaga vetekornspilaffen med grillade grönsaker enligt anvisning på förpackningen.
Tips!
Servera gärna med en klyfta citron till rätten.
Stekt fisk är aldrig fel. Lättpanerad Alaska Pollock som serveras med vetekornspilaff med grillade grönsaker. Pricket över i:et blir den heta chilisåsen. Passar utmärkt att servera i lunchmatsalen.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)700,54 kcal
- Energi (kJ)2931,26 kJ
- Fett17,13 g
- Enkelomättade fettsyror2,50 g
- Fleromättade fettsyror10,19 g
- Mättade fettsyror3 g
- Fiber25,28 g
- Järn14,59 mg
- Kalcium102,80 mg
- Kalium2224,72 mg
- Kolesterol60,01 mg
- Kolhydrat59,34 g
- Disackarider26,62 g
- Monosackarider4,22 g
- Sackaros26,62 g
- Magnesium539,81 mg
- Natrium296,97 mg
- Niacin8,44 mg
- Protein63,90 g
- Riboflavin1,85 mg
- Tiamin3,14 mg
- Vatten219,36 g
- Vitamin B121,48 µg
- Vitamin B63,32 mg
- Vitamin C19,60 mg
- Vitamin E21,05 mg
- Zink31,60 mg