Stekt alaska pollock filé med vetekornspilaff och het sås

Stekt Alaskan-Pollock filé med vetekornspilaff och het sås

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Vänd fiskfiléerna, gärna i ekologisk havremjöl för fin färg vid stekningen.

  2. 2. Stek sedan filéerna i olja eller smör.

  3. 3. Blanda alla ingredienserna till chilisåsen och koka upp samt smaka av. Red eventuellt såsen med lite majsmjöl.

  4. 4. Tillaga vetekornspilaffen med grillade grönsaker enligt anvisning på förpackningen.

  5. Tips!

  6. Servera gärna med en klyfta citron till rätten.

  7. Stekt fisk är aldrig fel. Lättpanerad Alaska Pollock som serveras med vetekornspilaff med grillade grönsaker. Pricket över i:et blir den heta chilisåsen. Passar utmärkt att servera i lunchmatsalen.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    700,54 kcal
  • Energi (kJ)
    2931,26 kJ
  • Fett
    17,13 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,50 g
  • Fleromättade fettsyror
    10,19 g
  • Mättade fettsyror
    3 g
  • Fibrer
    25,28 g
  • Järn
    14,59 mg
  • Kalcium
    102,80 mg
  • Kalium
    2224,72 mg
  • Kolesterol
    60,01 mg
  • Kolhydrater
    59,34 g
  • Disackarider
    26,62 g
  • Monosackarider
    4,22 g
  • Sackaros
    26,62 g
  • Magnesium
    539,81 mg
  • Natrium
    296,97 mg
  • Niacin
    8,44 mg
  • Protein
    63,90 g
  • Riboflavin
    1,85 mg
  • Tiamin
    3,14 mg
  • Vatten
    219,36 g
  • Vitamin B12
    1,48 µg
  • Vitamin B6
    3,32 mg
  • Vitamin C
    19,60 mg
  • Vitamin E
    21,05 mg
  • Zink
    31,60 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning