INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Fetaost150 g
- Blandsallad200 g
- Dill & parmesandressing
- Olivolja2 dl
- Citronskal, det yttersta1 st
- Parmesan, finriven100 g
- Salt
- Svartpeppar
TILLAGNING
Varför inte en Grekisk salad på ett nytt sätt. Perfekt på buffén.
Så här gör du:
Tina salladsgrönsaker och vänd ner blandsallad. Tärna fetaost och dekorera.
Dressing
Mixa dill, citronskal och olivolja. Blanda med finriven parmesanost. Smaka av med salt och peppar.
Vid servering vänd runt salladsblandningen med dressingen.
Tips: Dressingen passar också utmärkt till en spröd grönsallad eller i en pastasallad.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)294,32 kcal
- Energi (kJ)1231,55 kJ
- Fett25,06 g
- Enkelomättade fettsyror14,76 g
- Fleromättade fettsyror2,02 g
- Mättade fettsyror7,03 g
- Fibrer1,95 g
- Järn0,77 mg
- Kalcium266,40 mg
- Kalium198,60 mg
- Kolesterol21,25 mg
- Kolhydrater7,76 g
- Disackarider1,43 g
- Monosackarider0,43 g
- Sackaros0,99 g
- Magnesium26,78 mg
- Natrium287,18 mg
- Niacin1,01 mg
- Protein9,22 g
- Riboflavin0,14 mg
- Tiamin0,09 mg
- Vatten79,97 g
- Vitamin B120,35 µg
- Vitamin B60,13 mg
- Vitamin C9,89 mg
- Vitamin D0,05 µg
- Vitamin E3,58 mg
- Zink1,15 mg